Dealmaker van de week: Harm Uittien (Van Doorne)

Delen:

Harm UittienDealmaker van de week is Harm Uittien, die namens Van Doorne de Luxemburgse trustonderneming SGG bijstond in de overname van het Nederlandse ANT, in Nederland de vierde in grootte. De twee partijen hebben samen een omzet van ruim € 80 miljoen en meer dan 500 werknemers.

Harm Uittien, dealmaker voor Van Doorne: “Met de gezamenlijke publicatie van het persbericht door SGG en ANT is voor ons een boeiend overnameproject afgerond. In het voorjaar van 2011 werd Van Doorne via White & Case Brussel benaderd door het Luxemburgse SGG om te adviseren bij haar overname van IMFC. Na een succesvolle eerste samenwerking werden wij in het najaar van 2011 gevraagd SGG tevens bij te staan in haar overname van ANT. Met deze laatste krachtenbundeling verwerft SGG, met steun van haar grootaandeelhouder Cobepa, een leidende positie in de almaar consoliderende trustsector in de Benelux. SGG heeft 100% van de aandelen in ANT overgenomen. Aangezien de aandelen vóór de transactie werden gehouden door ongeveer 200 aandeelhouders was dit geen sinecure. Door deze bijzondere aandeelhoudersstructuur is de transactie gestructureerd als ware het een openbare bieding, waarbij intensief is samengewerkt tussen het management van ANT en SGG. SGG had geen financieringsvoorbehoud voor het bod opgenomen. De constructieve houding van alle betrokkenen heeft ertoe geleid dat dit bod uiteindelijk geslaagd is en alle aandeelhouders hun aandelen hebben aangeboden. Het vertrouwen in de nieuwe combinatie SGG-ANT is groot en het management van ANT blijft dan ook actief betrokken bij de SGG groep. Gezien het feit dat ANT het grootste deel van haar activiteiten in Nederland, de Nederlandse Antillen en de BES-eilanden heeft, was kennis van de toepasselijke regelgeving op het gebied van trustkantoren in deze landen van essentieel belang voor het (tijdig) slagen van het bod. Onze expertise op dit terrein alsmede onze voortdurende samenwerking met VanEps Kunneman VanDoorne is in deze transactie dan ook van toegevoegde waarde gebleken. Met de recente overnames door SGG is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de consolidatieslag in de Nederlandse trustmarkt. Gegeven de voortdurende interesse vanuit private equity in deze markt en de globalisering van de trustsector, lijkt het boek hiermee echter nog niet gesloten te zijn.”

Adviseurs SGG Holdings SA: Van Doorne (Harm Uittien, Sjoerd Kamerbeek, Stefan van Rossum, Zafer Tosun, Daan ter Braak, Maarten Appels)

Adviseurs ANT Trust and Services NV: Allen & Overy (Thédoor Melchers, Gerbrand Visser)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven