Dealmaker van de week: Henk Arnold Sijnja (Linklaters)

Delen:

Henk Arnold SijnjaDealmaker van de week is Henk Arnold Sijnja (Linklaters), die Lloyds Development Capital (LDC) adviseerde bij hun investering in het Amsterdamse theaterbedrijf Imagine Nation. Dat theaterbedrijf werd in 2012 opgericht om vernieuwende entertainmentproducties te ontwikkelen en deze internationaal te verkopen. Imagine Nation bezit de rechten van verschillende bekende Nederlandse musicals en toneelstukken zoals onder andere Soldaat van Oranje en Anne Frank. Soldaat van Oranje is momenteel een van de grootste successen van Imagine Nation.

Henk Arnold Sijnja, dealmaker voor Linklaters: “Bij Imagine Nation zijn veel stakeholders betrokken, in vele hoedanigheden zoals aandeelhouders, zakenpartner en investeerder. De kunst bij deze deal was om alle partijen op één lijn te krijgen en dat op een juiste manier in de documentatie te verwerken. Er is zeker een trend gaande die in het laatste kwartaal van 2013 is ingezet, waarbij er een toename van het aantal midmarket deals is waar te nemen, niet alleen in private equity. Linklaters doet heel veel transacties voor LDC, met name in Engeland. Het was een groot voorrecht om bij de baanbrekende initiatieven van Imagine Nation in de entertainment industrie betrokken te zijn. Het succes van Soldaat van Oranje, waarbij het publiek op een enorme ronddraaiende schijf ronddraait van het ene naar het andere decor, laat zien dat hun initiatieven een groot commercieel succes kunnen zijn. In het kader van de transactie hebben we een rondleiding gehad in het nieuwe theater in Amsterdam waar Anne Frank zal worden opgevoerd. Indrukwekkend! Het is dan ook volkomen begrijpelijk dat mijn cliënt deze investering heeft gedaan, wat Imagine Nation in staat stelt hun buitenlandse activiteiten verder uit te bouwen. Ik hoop dat hun nieuwe theaterconcepten in het buitenland net zo goed aan slaan als in Nederland!”

Adviseurs Lloyd Development Capital: Linklaters (Henk Arnold Sijnja, Mariken van Esch, Yevgeniya Chaplina, Xu Wang, Anthonie Nederlof, Vincent Gerlach), Lexence (Taco de Lange, Michael Klijnstra)

Adviseurs Imagine Nation BV: DLA Piper (Charles Severs, Nick Roome, Elizabeth Kenny, Jonathan Watkins)

Adviseurs aandeelhouders Imaginee Nation BV: VMW Taxand (Jimmy van der Zwaan, Marlot Witjes, Frank Buitenwerf, Aran Das Gupta)

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven