Dealmaker van de week: Henk Arnold Sijnja (Linklaters)

Delen:

Henk Arnold SijnjaDealmaker van de week is Henk Arnold Sijnja, die ProLogis bijstaat in zijn verplicht openbaar bod van 6,10 euro per gewoon deelnemingsrecht (“Ordinary Unit”) in ProLogis European Properties (PEPR). Tevens wordt een bod van 6,10 euro gedaan per preferent deelnemingsrecht (“Preferred Unit”) in PEPR. Prologis is een te Denver, Verenigde Staten gevestigde onroerend goed beleggingsmaatschappij. PEPR is een te Luxemburg gevestigde beleggingsinstelling in onroerend goed, met beursnoteringen in Luxemburg en Amsterdam. Het overgrote deel van de handel in Units vindt plaats via Euronext Amsterdam. Het bod van 22 april 2011 volgt een paar dagen na de aankondiging van een informeel overnamebod van 6 euro per Unit door Goodman en Algemene Pensioen Groep (APG), dat door ProLogis werd afgewezen. Door overschrijding van haar belang in PEPR tot boven 33 1/3% is ProLogis krachtens Luxemburgs recht verplicht een bod te doen op alle Ordinary Units.

Henk Arnold Sijnja, dealmaker voor Linklaters: “Op 6 mei loopt de aanmeldingstermijn van het bod af en wordt duidelijk of het bod geslaagd is. De situatie dat we met een verplicht bod van doen hebben is bijzonder. Ongeacht het aantal Units dat wordt aangemeld, is ProLogis in beginsel verplicht het bod gestand te doen. Ook geldt dat de door ProLogis geboden prijs redelijk en fair dient te zijn. Slechts op beperkte gronden zou ProLogis het bod kunnen intrekken of laten vervallen. Het bod is onderworpen aan Luxemburgs recht omdat PEPR een te Luxemburg gevestigde instelling is met een beursnotering in Luxemburg. Dat betekent dat de Luxemburgse toezichthouder, de CSSF, bevoegd is het biedingsbericht goed te keuren. Aangezien PEPR ook aan Euronext Amsterdam is genoteerd, is het biedingsbericht ‘gepaspoort’ naar Nederland, wat betekent dat het biedingsbericht aan de AFM wordt gezonden. De AFM heeft de bevoegdheid te verlangen dat er in het biedingsbericht, of in een aanvullend document, aanvullende informatie wordt opgenomen met het oog op bepaalde overdrachts- en fiscale aspecten die specifiek betrekking hebben op de Nederlandse markt. Het was voor ProLogis van belang dat de procedures bij de CSSF en de AFM op elkaar zouden zijn afgestemd. We hebben dan ook veel overleg met de AFM gevoerd over de praktische uitwerking van de toepasselijke regels. Al met al een boeiend proces!”

Adviseurs ProLogis: Linklaters (Amsterdam: Henk Arnold Sijnja, Joost Dantuma, William de Vreede, Babette Waltman en Juliët de Graaf, Luxemburg: Tom Loesch en Remy Bonneau)

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven