Dealmaker van de week: Henk Arnold Sijnja (Linklaters)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Henk Arnold SijnjaDealmaker van de week is Henk Arnold Sijnja (Linklaters), die Hombergh bijstond in de overname van de staaldraaddivisie van Ovako. Hombergh Holdings BV, een industriële investeerder gevestigd in Nederland, neemt alle vennootschappen behorende tot de staaldraaddivisie van de voormalige Ovako Groep over. De doelvennootschappen produceren en handelen vanuit zes productiesites in Finland, Zweden en was in Nederland bekend onder de naam Ovako Wire.

Henk Arnold Sijnja, partner Linklaters Amsterdam: “Het geeft altijd voldoening wanneer een transactie succesvol wordt afgerond, maar dit geldt temeer in deze situatie waar ondanks de moeilijke economische omstandigheden door deze transactie toekomstperspectief wordt geboden aan de onderneming en haar werknemers. Ik heb respect voor Hendrik van den Hombergh vanwege de voortvarende en uitermate gedreven wijze waarop de zaken zijn aangepakt. Samen met Robert Westenberg van FBM Mahler, Rene Bours van Deloitte en Marco Slotboom van Simmons & Simmons vormden we een klein, hecht team dat adequaat kon doorpakken. Dat was in deze transactie ook absoluut van belang om de transactie tot een goed einde te kunnen brengen. Juridisch gezien betrof het een deal waarin de aandelen van twee Finse, een Zweedse en een Nederlandse vennootschap in vier aparte transacties werden overgedragen. De verkoop was geïnitieerd door de security agent vanwege de financiële moeilijkheden waarin de Ovako Groep zich bevond. De ietwat complexe transactiestructuur is mede ingegeven door uitspraken van de Engelse rechter inzake de European directories zaak, waar de vraag aan de orde was op welke wijze zekerheden op activa van groepsvennootschappen kunnen worden beëindigd.

Adviseurs FN Steel Holding BV: Linklaters (Henk Arnold Sijnja, Heidi Summa, Martijn van Broeckhuijsen, Mees Roelofs, Gijs Smit, Menno Baks), Simmons & Simmons (Marco Slotboom), Roschier (Finland), FBM Mahler (Robert Westenberg), Deloitte (Rene Bours).

Adviseurs The Royal Bank of Scotland NV, security agent: Clifford Chance (Alistair McGillivray, David Towers (beide kantoor London), Jelle Hofland), LMR (Finland), KPMG

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top