Dealmaker van de week: Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy)

Delen:

4-Jan-Louis-BurggraafDealmaker van de week is Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy), die Jumbo bijstond in de overname van  C1000. Jumbo Supermarkten doet amper twee jaar na de overname van Super de Boer een tweede grote overname: voor 900 miljoen euro neemt het branchegenoot C1000 over. Verkoper is private equity investeerder Skipper Investments (een investeringsvehikel van CVC Capital Partners).

Jan Louis Burggraaf, dealmaker voor Allen & Overy: “Voor C1000 bestond vanuit zowel strategische als private equity-hoek veel belangstelling, hetgeen in de huidige markt toch wel bijzonder te noemen is. We zijn trots dat in deze biedingenstrijd uiteindelijk Jumbo als de meest gewenste kandidaat gekozen is. In een veilingproces als deze zijn informatie, communicatie, strategie en een daadkrachtige cliënte van groot belang. In de periode vóór het definitieve bod belden we minimaal dagelijks met cliënte en adviseurs om elkaar op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Daarbij werd ook steeds gekeken of de transactie nog binnen alle eisen viel die Jumbo stelde. Ook moest je je voortdurend afvragen wat CVC en C1000 nodig hadden wilden ze definitief voor je kiezen. Empathisch vermogen is dan ook onontbeerlijk. Jumbo heeft met de integratie en afronding van de Super de Boer transactie iedereen positief verrast en overtuigd. Mede daardoor was het verkrijgen van financiering ook in deze tijden voor een deal van deze omvang mogelijk en is Jumbo in één klap de tweede supermarktketen van Nederland. C1000 heeft in Jumbo mijns inziens een perfecte partner gevonden. De foodretail markt ondergaat een metamorfose die goed is voor C1000, Jumbo en de consument!”

Adviseurs Jumbo Supermarkten: Allen & Overy (Jan Louis Burggraaf, Marianne Drijgers, Gijs Linse, Femke Bierman, Marleen Veenstra, Kees Schillemans), Quore Capital (Remco van der Pol, Mickey Hovers, Rob van Doorn), ING (Maurits Duynstee, Marc Steer), Rabobank (Istvan Csejtei, Ferry van der Wurf), Sparrow & Partners (Jeroen Sparrow), Rabo International M&A (Istvan Csejtei, Ferry van der Wurf)

Adviseurs CVC Capital Partners: Clifford Chance (Hans Beerlage, Mark Loefs, Ruth van Andel, Bas Boris Visser, Paulien Booijink, Jan Hendrik Horsmeier, Steven Verschuur), Goldman Sachs (Willem Baars), Hill & Knowlton (Ingo Heijnen)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven