Dealmaker van de week: Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy)

Delen:

4-Jan-Louis-BurggraafDealmaker van de week is Jan Louis Burggraaf, die als adviseur van KPN optreedt met betrekking tot de ontwikkelingen met het Mexicaanse América Móvil. América Móvil heeft zijn belang in KPN voor de derde keer deze week uitgebreid en houdt nu 8,12 procent van de aandelen in het Nederlandse telecomconcern. Eind mei bracht het een bod van 8 euro per aandeel uit om het belang uit te breiden tot 28 procent.

Jan Louis Burggraaf, dealmaker voor Allen & Overy: “Wij werken sinds de oprichting van KPN voor het bedrijf en werden direct bij aanvang van het proces betrokken. Er is hier natuurlijk nog geen sprake van een deal. Het a-typische van de toenadering door América Móvil is dat men voornemens is om een partieel openbaar bod te doen. Dit laatste komt in de Nederlandse setting zelden voor. Daarnaast heeft KPN de toenadering als “unsolicited” gekwalificeerd. Daarmee is het niet-vriendelijke karakter gegeven. Niet vriendelijke openbare biedingen komen wel eens voor maar blijven een zeldzaamheid. Dat de bieder Mexicaans is zoals ook de koper van Wavin, zie ik niet direct als trend maar meer als betrekkelijke toevalligheid. Het is uiteraard wel een illustratie van de verschuiving in de geo-politieke en geo-economische arena. Hoe de markt zich de rest van dit jaar gaat ontwikkelen? Onvoorspelbaar. Een van de weinige trends die de slappe M&A markt kan kenteren zijn inderdaad de ‘strategen’ uit niet Westerse landen die interesse hebben in Westerse strategische partijen.”

Adviseurs América Móvil: Clifford Chance (Hans Beerlage), Cleary Gottlieb Steen & Hamilton

Adviseurs KPN NV: Allen & Overy (Jan Louis Burggraaf, Tim Stevens, Marianne Drijgers, Kees Schillemans), JP Morgan, Goldman Sachs

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven