Dealmaker van de week: Jeroen Thijssen (Clifford Chance)

Delen:

Jeroen ThijssenDealmaker van de week is Jeroen Thijssen, die Doedijns bijstond in de overname van branchegenoot Wilmax. Doedijns, dat hydrauliek, instrumentatie, pneumatiek en controls levert en in 2011 overgenomen werd door IK Investment Partners en het management, heeft onder de nieuwe vleugels snel toegeslagen. Het neemt Singapore based Wilmax over, dat producten en diensten op het gebied van procesbesturing en afsluiterbedieningen voor de olie-, gas- en petrochemische industrie in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten levert.

Jeroen Thijssen, dealmaker voor Clifford Chance: “Deze acquisitie was een bijzondere transactie om meerdere redenen. IK Investment Partners heeft samen met management de aandelen in Doedijns in augustus 2011 gekocht. Onder de eigendom van de verkoper was Doedijns uitgegroeid tot een leidende speler in hydrauliek, pneumatiek, instrumentatie en controls voor met name de energie industrie, de maritieme sector en hoogwaardige machinebouw. IK wilde graag de wens van het management steunen om de onderneming internationaal te laten groeien. Het is uniek dat deze wens op zo’n korte termijn vorm kan worden gegeven door een acquisitie die zo perfect in dit doel past. De door Wilmax ontwikkelde en geproduceerde technologieën zijn complementair aan die van Doedijns. Met de samenvoeging van deze twee gespecialiseerde organisaties ontstaat een wereldwijd opererende onderneming met lokale aanwezigheid in de belangrijkste groeimarkten. Dit stelt Doedijns in staat om haar eigen technologieën te introduceren aan de uitgebreide klantenportefeuille van Wilmax, terwijl de klanten van Wilmax toegang krijgen tot het netwerk van Doedijns. De juridische complexiteit van de deal zat hem er met name in dat er op meerdere borden tegelijk diende te worden geschaakt met iedere keer andere gesprekspartners en adviseurs aan de andere kant. Niet alleen werd er een acquisitie uitonderhandeld, tegelijkertijd moest er een arrangement worden opgetuigd voor de participatie door het management van Wilmax in Doedijns en werd de gecombineerde groep geherfinancierd. In zo’n situatie bewijst een kantoor als Clifford Chance zijn meerwaarde door in meerdere disciplines en jurisdicties een zelfde aanpak en dezelfde standaarden te hanteren en rimpelloos te schakelen tussen de continenten en specialisten. De gelijktijdige closing van de verschillende workstreams in Amsterdam en Singapore om7 uur ‘s ochtends was ook erg bijzonder! We hebben overigens erg prettig samengewerkt met RHT Law, NautaDutilh en Rodyk & Davidson. Gezien de verschuiving van economische groei richting het oosten en de ontwikkelingen in de eurozone verbaast het niet dat Europese ondernemingen uitbreiden in Aziatische groeimarkten en ik verwacht dat we de komende jaren, zowel inbound als outbound, veel meer M&A transacties met Aziatische partijen zullen gaan zien. Een ding is zeker: Clifford Chance is er klaar voor!”

Adviseurs Doedijns: Clifford Chance (Amsterdam: Jeroen Thijssen, Maxine Okkerse, Allard Schuering, Jelle Hofland, Hein Tonnaer, Mike Niekoop, Singapore: Lee Taylor, Valerie Kong, Andrew Gambarini), Deloitte (Caspar Dekker, Sander Tiemstra, Martijn Koedijk)

Adviseurs Wilmax: RHT Law (Anne Chua, Suleen Ding), NautaDutilh (Diederik Vriesendorp, Niels Hagelstein), Rodyk & Davidson (Lee Kemin, Cynthia Quah, Lee Jowah, Lee Yinwei)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven