Dealmaker van de week: Louis Bouchez (Kennedy van der Laan)

Delen:

45-Louis-BouchezDealmaker van de week is Louis Bouchez (Kennedy van der Laan), die het Amerikaanse Vistaprint bijstond in de overname van het Nederlandse Albumprinter. Het aan de Nasdaq genoteerde Vistaprint, webaanbieder van printing on demand, kondigt op 24 oktober aan dat zij een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Albumprinter voor 60 miljoen euro en maximaal nog eens 5 miljoen euro op basis van een resultaat afhankelijke earn-out. Albumprinter is een van de grootste aanbieders van fotoboeken op de Europese online markt.

Louis Bouchez, dealmaker voor Kennedy Van der Laan: “Opmerkelijk aan deze transactie is dat Vistaprint met deze overname een voor haar nieuwe markt betreedt; waar Vistaprint voornamelijk actief is voor professionele partijen op het gebied van online professional marketing producten en diensten, is Albumprinter met name actief op de consumentenmarkt waar zij één van de leidende partijen is op het gebied van online foto boeken. Cruciaal in deze transactie is de expertise, IT infrastructuur en intellectuele eigendom van Albumprinter; door deze ‘assets’ te combineren met het wereldwijde netwerk van Vistaprint willen partijen synergievoordelen gaan behalen. Vanzelfsprekend vormde dit een belangrijk onderdeel van het due diligence en de transactiedocumentatie. Vistaprint is een wereldwijd opererend bedrijf, en ook al actief in Nederland; de toekomstige integratie van de verschillende Nederlandse activiteiten was daarom een belangrijk aandachtspunt. Alhoewel partijen lang met elkaar onderhandeld hebben, was de samenwerking tussen de betrokken adviseurs zeer goed te noemen.”

Adviseurs Vistaprint NV: Kennedy Van der Laan (Louis Bouchez, Floor Veltman, Jan Schouten, Inge de Laat, Thijs Ridder, Maarten Schut, Christoph Jeloschek), DC Partners (Tobias Schultheiss), KPMG (Henk Roerdink, Erik Michielsens).

Adviseurs Albumprinter Beheer BV: Lexence (Michiel van Schooten, Diederick de Boer)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven