Dealmaker van de week: Marcel van de Vorst (Jones Day)

Delen:

Marcel van de VorstDealmaker van de week is Marcel van de Vorst (Jones Day), die de Nederlandse investeringmaatschappij Prime Ventures bijstond dat samen met het Amerikaanse investeringsfonds Battery Ventures $25 miljoen investeerde in Mendix. Mendix is een snel groeiend softwarebedrijf, gespecialiseerd in ‘aPaaS’ oftewel ‘a Platform as a Service’.

Marcel van de Vorst, dealmaker voor Jones Day: “Het is indrukwekkend wat de oprichters samen met het team hebben bereikt. Het van oorsprong Nederlandse softwarebedrijf telt 150 medewerkers en heeft inmiddels het hoofdkantoor naar de Verenigde Staten verplaatst. Juridisch bezien is het altijd weer goed bekijken hoe een typische US style venture capital transactie is in te passen in het Nederlandse recht. Dat is goed gelukt – daar hebben we ook ruime ervaring mee – en bovendien sloten de voorwaarden van Battery Ventures goed aan bij de bestaande participatiedocumentatie die wij destijds met de eerdere investeringsronde hadden opgesteld voor Prime Ventures. Wij zijn betrokken sinds oktober 2011 toen Prime Ventures een financieringsronde leidde en als investeerder toetrad. De participatieovereenkomst wordt beheerst door het recht van Delaware. Jones Day heeft een sterke corporate praktijk in de Verenigde Staten. Daardoor konden wij gemakkelijk en snel binnen ons kantoor een collega vragen te adviseren over Amerikaanse recht. Daaruit blijkt onze kracht om snel en met inzet van de beste lawyers voor de job een cross-border transactie te closen, zonder enige drempels of belemmeringen: het is één kantoor wereldwijd. Wij merken dat er op dit moment veel optimisme en vertrouwen is in de markt. Met name in de technologie sector verwacht ik een toename van het aantal groei financieringen, maar ook exits door overnames. Er zijn bovendien veel geïnteresseerde kopers, zowel strategisch als private equity, vanuit de Verenigde Staten die belangstelling hebben voor overname targets in Europa.”

Adviseurs Prime Ventures: Jones Day (Marcel van de Vorst), Delaware Law

Adviseurs Battery Ventures: Nixon Peabody (Chris Keefe), Boekel De Nerée (Casper Haket)

Adviseurs Management Mendix: Lexence (Mathijs van Doormalen)

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven