Dealmaker van de week: Onno Boerstra (Van Doorne)

Delen:

1-Onno-BoerstraDealmaker van de week is Onno Boerstra, die de oprichters en bestuurders van Action bijstond in de overname door 3i. Private Equity investeerder 3i gaat Action internationaal verder uitrollen. De deal uit de zomer van 2011 werd onlangs gekroond tot deal van het jaar bij de M&A Awards. Action begon met één winkel in Enkhuizen in 1993 en is nu het snelstgroeiende warenhuis van Nederland met zo’n 7000 werknemers.

Adviseurs 3i: Allen & Overy (Karine Kodde, Olaf van der Donk), Boer & Croon (Rob van der Laan, Daphne Bergwerf), Lazard (Wouter Han)

Adviseurs verkopers (Deen Enterprises Beheer BV, R.J. Wagemaker Beheer BV, B.G. Deen Beheer BV): Van Doorne (Onno Boerstra, Stefan van Rossum, Paul Witteveen, Sarah Beeston, Mariken van Esch, Sjoerd Kamerbeek), Rabobank (Ferry van der Wurf, Jacob Jan van Duijvenvoorde, Achim Boden)

Onno Boerstra, dealmaker voor Van Doorne: “De cliëntrelatie tussen de oprichters/bestuurders van Action en Van Doorne is begin 2011 ontstaan door bemiddeling van Rabobank International M&A. Wij werken al jaren intensief en goed samen met Rabobank International M&A. Daarnaast heeft Van Doorne in de afgelopen jaren een stevig track record opgebouwd in de retail sector. Dit, in combinatie met de vanuit cliënten gewenste pragmatische houding, maakte dat de samenwerking tussen mijn team, Rabobank en cliënten vanaf het begin goed was. In het licht van de verslechterende financieringsmarkt gedurende 2011, was het een grote uitdaging om deze deal succesvol af te ronden. Dat het toch gelukt is, is een groot compliment aan de oprichters van Action die een organisatie hebben weten op te bouwen die ook in deze economisch mindere tijden ruimte biedt voor waardecreatie en groei. Tegelijkertijd zorgden de constructieve houding van 3i en hun betrokken adviseurs (Allen & Overy en Boer & Croon) dat de onderhandelingen efficiënt en prettig zijn verlopen. Zorgvuldigheid is in deze deal van groot belang gebleken. Partijen wensten strikte geheimhouding ten aanzien van de onderhandelingen en het is dan ook bijzonder, dat tot het moment van het persbericht vanuit Action deze aanstaande transactie volstrekt onopgemerkt is gebleven. Bijzonder was tot slot de voorspoedige transitie van de aandeelhouders en het management van Action. Of deze transactie een voorbode is voor verdere consolidatie in de retail sector zal 2012 moeten uitwijzen, maar consolidatie ligt op de loer nu in 2012 de marge-druk zal voortduren, globalisering zal doorzetten en retailers voor grote investeringen staan op het gebied van ICT en logistiek.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven