Dealmaker van de week: Peter Corten (Loyens & Loeff)

Delen:

Peter-CortenDealmaker van de week is Peter Corten (Loyens & Loeff Londen), die het Nederlandse softwarebedrijf HITT bijstaat in de deal met het Zweedse defensieconcern SAAB. SAAB wil HITT overnemen en biedt 6,60 euro per aandeel, waarmee HITT wordt gewaardeerd op bijna 30 miljoen euro.

Peter Corten, dealmaker voor Loyens & Loeff: “Deze transactie is een goed voorbeeld van een strategische deal die leidt tot een delisting, zoals we die de afgelopen maanden vaker zien langskomen. Wij traden op voor HITT als hun vaste adviseur. Het voorgenomen bod van SAAB – niet het automerk, maar de leverancier van defensie en security producten – op HITT is een duidelijk geval van een internationale strategische fit. Er is weinig overlap en de combinatie van SAAB en HITT maakt hen tot een van de leidende bedrijven in de wereldwijde markt van traffic management en hydrografie. Het is in waarde gemeten overigens geen grote deal, maar omdat het een overname van een beursfonds betreft, heb je wel gewoon te maken met de samenval van de regels van onder meer het vennootschapsrecht, effectenrecht en overige beursregels. Dat maakt een dergelijke transactie altijd interessant – althans, vanuit het beperkte gezichtsveld van een ondernemingsrecht jurist. Een bijzonder aspect is de mogelijkheid van een asset sale in geval er minder dan 95% van de aandelen onder het bod worden aangemeld. In dat geval kan SAAB ervoor kiezen het bod gestand te doen en vervolgens door middel van een activa transactie de gehele onderneming te kopen en HITT daarna te liquideren tegen een uitkering in geld aan de minderheidshouders. Overigens wordt het bod gesteund door een aantal grootaandeelhouders die gezamenlijk meer dan 73% van alle HITT aandelen houden en dat vergroot de kans dat SAAB 95% zal kunnen verkrijgen natuurlijk aanzienlijk.”

Adviseurs SAAB AB: NautaDutilh (Christiaan de Brauw, Philippine van Leeuwen, Sybren de Beurs), Enskilda Investment Bank

Adviseurs HITT NV: Loyens & Loeff (Peter Corten, Sophie van Engelen, Jelmer Kalisvaart), FBM Mahler

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven