Dealmaker van de week: Pieter van den Brink (Van Doorne)

Delen:

Pieter van den BrinkHet Amerikaanse aan NASDAQ genoteerde softwarebedrijf Mentor Graphics neemt de Nederlandse (UK-based) branchegenoot Flowmaster Group over. Flowmaster is vooral actief rondom software voor de vliegtuig en automobiel industrie.

Pieter van den Brink, dealmaker voor Van Doorne: “Met name in het vierde kwartaal van 2011 hebben meer overnames in de ICT sector plaatsvonden in vergelijking met de jaren daarvoor. Het betrof vooral kleine en middelgrote overnames door bedrijven die willen groeien. Wij sluiten niet uit dat ook de komende jaren goede jaren zullen zijn voor overnames in de ICT sector. Het feit dat er bij deze deal meerdere verkopers (uit verschillende hoeken) betrokken waren, maakte deze transactie extra uitdagend. Desondanks is het proces op een efficiënte wijze verlopen en is er uiteindelijk vrij gemakkelijk overeenstemming bereikt. Rond de kerstdagen moest er, met name door ons notariaat, nog veel werk worden verzet. Dit vergde de nodige creativiteit en een open samenwerking. Mede door de goede samenwerking met JanssenBroekhuysen is dit proces soepel verlopen. Mentor Graphics is een cliënt waar Van Doorne ook in het verleden al werkzaamheden voor heeft verricht. Voor deze deal zijn wij dan ook rechtstreeks benaderd door de bedrijfsjurist die deze overname vanuit Mentor Graphics heeft begeleid.”

Adviseurs Mentor Graphics Netherlands BV: Van Doorne (Pieter van den Brink, Daan ter Braak, Jaap Kloppers, Siego Boslooper)

Adviseurs verkopers (waaronder Arch Hill Ventures BV en Ledna Holding BV): JanssenBroekhuysen (Jeroen Bleeker)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven