Dealmakers van de week: Dirk Struycken (De Brauw) en Leo Verhoeff (Simmons & Simmons)

Delen:

Dealmakers van de week zijn Dirk Struycken (De Brauw) en Leo Verhoeff (Simmons & Simmons), dia als adviseurs betrokken waren bij respectievelijk AAC Capital Partners en het management van Salad Signature. Private equity-bedrijf Gilde verkoopt Salad Signature, bekend van de Johma salades, aan branchegenoot AAC Capital Partners. Salad Signature bestaat uit de bedrijven Hamal Signature, Johma en Westland. Er staan productiefaciliteiten in Losser en in het Belgische Turnhout. In totaal werken er 350 mensen.

30-Dirk-StruyckenDirk Struycken, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “AAC heeft in deze transactie bewezen snel zaken te kunnen doen. Naast snelheid en professionaliteit heeft AAC zich ook op verschillende andere aspecten in de structurering van haar bieding kunnen onderscheiden van andere bieders. Daardoor heeft AAC deze deal naar zich toe kunnen trekken. De waarderings- en financieringscomplicaties in de huidige markt blijven voorlopig onverminderd bestaan, maar voor de allerbeste assets zal de markt open blijven. Met de relatief recente combinatie van sterke salademerken in Nederland en België heeft Gilde Equity Management Benelux een aanzienlijke onderneming gecreëerd in Nederland en België, en de basis gelegd voor verdere groeimogelijkheden in binnen- en buitenland. De Brauw vond het leuk en interessant om AAC in deze complexe Nederlands-Belgische transactie bij te staan. Het was een kort maar intensief traject.”

30-Leo-VerhoeffLeo Verhoeff, dealmaker voor Simmons & Simmons: “De topholding van de groep is een Belgische vennootschap met werk¬maatschappijen in België en Nederland. De groep is het resultaat van de onder aanvoering van groot aandeelhouder Gilde Equity Management (GEM) Benelux sinds 2006 uitgevoerde “buy & build strategy”. De laatste acquisitie in de groep vond recent nog plaats, in december 2011. De aandelen in het kapitaal van de holding werden in een veiling verkocht. Er was veel interesse voor dit bedrijf, onder meer van private equity. Alhoewel de transactie met nauwe betrokkenheid van collega’s van ons kantoor in Brussel is gedaan, lag het zwaartepunt in Amsterdam. Belgisch recht, techniek en cultuur zorgden zo af en toe voor discussie. De transactie kon, ondanks haar complexiteit, met hard werken in relatief kort tijdsbestek worden afgerond. Of ik meer secondaries verwacht? De markt beweegt, doch langzaam. De berichten in de media over de markt over de algemene linie zijn niet opwekkend. Er zijn desalniettemin, zo ervaren wij, met name bij de corporates/trade buyers momenteel de nodige plannen. Maar ook private equity met gecommitteerde fondsen laat in de midmarket van zich horen. Zo ook onze cliënt. Ik werk voor Gilde sinds ik Gerhard Nordemann 15 jaar geleden aan de andere kant van de tafel tegenkwam in zijn aankoop van Peijnenburg. Inmiddels kennen wij en onze teams elkaar na al die jaren goed en weten wat we aan elkaar hebben. ‘As we speak’ zijn wij voor hen en ook anderen betrokken bij een aantal transacties, waaronder secondaries. Deze deal was een competitief proces met vele serieuze bieders. Het Management Team aangevoerd door Erik Bras speelde een belangrijke rol. Het moment dat partijen na een marathonsessie overeenstemming op hoofdpunten bereikten was bijzonder te noemen. En als dan enkele weken nadien op closing, die op drie plekken plaatsvond, de puzzelstukken keurig op tijd samen komen dan zijn partijen en de banken, naar wij begrepen, zeer tevreden.”

Adviseurs AAC Capital Partners (Marc Staal, Maurice Bronckers, Frank Trijbels): De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Dirk Struycken, Maurits Jan Voogt), Eubelius (Marieke Wyckaert, Peter Vandendriessche), KPMG, OC&C Strategy Consultants, Newton

Adviseurs Gilde (Bas Glas): Simmons & Simmons (Leo Verhoeff, Rhamsey Croes, Robbert Janssen, Eline Meeseman, Marco Slotboom), Rabobank (Jeroen van den Heuvel, Derk van der Erve, Martijn Breur, Yvonne Rooijakkers), JSA Tax Consultancy (Oscar Janssen), PwC

Adviseurs management Salad Signature: Loyens & Loeff (Philip van Verschuer, Wouter Kros, Guido Derckx, Xavier Clarebout), Laurius (Dirk Wellens), Nielen Schuman (Moussa F’touh)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven