Dealmakers van de week: Rob Hendriks, Bas Martens, Krijn Keukens (BANNING)

Delen:

Dealmakers van de week zijn Rob Hendriks, Bas Martens en Krijn Keukens, die als adviseur optraden bij de herstructurering van voetbalclub PSV. Centraal stond de herfinanciering van de bestaande schulden aan een bankenconsortium.

Krijn Keukens

Krijn Keukens

Rob Hendriks

Rob Hendriks

Krijn Keukens en Rob Hendriks, dealmakers voor BANNING: “Doel van de herstructurering van PSV was het gezonder maken van de financiële positie van PSV door middel van een financieel herstelplan. Daarin stond herfinanciering van de bestaande schulden aan een bankenconsortium centraal. Het herstelplan bestond in hoofdzaak uit twee onderdelen: de verkoop van de ondergrond van het Philips stadion en trainingscomplex de Herdgang aan de gemeente Eindhoven en het aantrekken van financiering van ondernemers uit de regio, waaronder hoofdsponsor Philips. Door middel van de grondtransactie heeft PSV de ondergrond onder het stadion en het trainingscomplex verkocht aan de gemeente Eindhoven onder voorbehoud van een erfpachtrecht met afhankelijk opstalrecht. Aldus blijft PSV eigenaar en gebruiker van het Philips stadion en het trainingscomplex. Met deze transactie heeft PSV een opbrengst van circa 48,4 miljoen Euro gerealiseerd. Met name de grondtransactie heeft de gemoederen behoorlijk beziggehouden. Niet alle politieke partijen in Eindhoven leken in eerste instantie bereid mee te werken aan de transactie met als principieel argument dat overheden niet als taak hebben om ondersteuning te verlenen aan voetbalclubs. Uiteindelijk bleek er echter in de gemeenteraad toch voldoende draagvlak voor de beoogde transactie omdat de constructie op zakelijke gronden is opgetuigd en alle betrokken partijen bereid en in staat bleken op constructieve wijze oplossingen te vinden voor de (juridische) hobbels die in het proces genomen moesten worden. Door het akkoord van de gemeenteraad werd ook aan de voorwaarde van de externe financiers voldaan zodat ook deze gelden door PSV konden worden ontvangen waardoor in totaal een bedrag van bijna 80 miljoen Euro aan PSV ter beschikking kwam. Al met al waren het bijzondere en unieke transacties die PSV structureel financieel gezond moeten maken en wellicht de basis vormen voor nog meer sportief succes. Het unieke van de transactie heeft ook geleid tot een nominatie voor de TFG award die in november uitgereikt zal worden.”

Adviseurs PSV: Banning (Rob Hendriks, Krijn Keukens Bas Martens, Marja van der Lek)

Adviseurs gemeente Eindhoven: Boekel de Neree (Willem Jan Polderman, Aart van Velten)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven