DLA Piper opent eerste Europese fiscale desk in de VS

Delen:

Paulus Merks, partner bij DLA Piper, advocaten, notarissen, belastingadviseurs in Amsterdam zal voor dit kantoor een Europese fiscale desk in New York opzetten. De Europese desk in New York zal zich vooral toeleggen op de advisering van Amerikaanse en Canadese multinationals bij herstructureringen, M&A transacties, beursnoteringen, financiële producten en structured finance transacties in Europa. DLA Piper, inmiddels wereldwijd het grootste kantoor op het gebied van juridische diensten, onderstreept met deze stap de vergaande geïntegreerde samenwerking tussen de verschillende wereldwijde vestigingen.

Voor het opzetten van de Europese fiscale desk is gekozen voor de Nederlander Paulus Merks, partner bij DLA Piper Amsterdam en expert op het gebied van internationaal en Europees belastingrecht. Paulus Merks werkte eerder in de Verenigde Staten – onder meer in Chicago en San Jose – en in Parijs. Hij behaalde de LL.M. graad in Amerikaans belastingrecht aan de Universiteit van San Francisco.

Paulus Merks: “Het is een grote eer om als Nederlander verantwoordelijk te zijn voor het opzetten van de Europese fiscale desk van DLA Piper in Amerika. De Europese desk in New York is bedoeld als juridische en financiële brug tussen Noord-Amerika en Europa; Amsterdam zal hierbij dienen als een fiscale toegangspoort. Bij alle overzeese transacties komen Noord-Amerikaanse bedrijven belangrijke vragen ten aanzien van belastingrecht tegen en op deze manier kan DLA Piper hen daar in een vroeg stadium over adviseren.”

Het kantoor van DLA Piper in New York is gevestigd aan de Avenue of the Americas (6th Avenue) in het hart van Manhattan ter hoogte van Rockefeller Plaza en dient als uitvalsbasis voor onder meer Senator Mitchell, oud bestuursvoorzitter van DLA Piper en nu speciaal gezant in het Midden-Oosten voor president Obama. In de Verenigde Staten heeft DLA Piper 1.500 advocaten, werkzaam in meer dan 20 kantoren gevestigd in alle grote Amerikaanse steden.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven