Doorstartersdesk van blended.law helpt ondernemers met schulden

Nu de coronasteun is gestopt en bedrijven moeten gaan terugbetalen, denkt 14% van de ondernemers serieus na om met het noodlijdende bedrijf te stoppen. Een doorstart kan in deze gevallen de oplossing bieden. De juridische start-up blended.law heeft een helpdesk opgezet voor bedrijven in zwaar weer. Een team van gespecialiseerde advocaten staat klaar om ze te adviseren over de mogelijkheden van een doorstart.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het eerste gesprek bij blended.law is gratis. “Met een doorstart kunnen ondernemers de controle weer terugpakken”, aldus initiatiefnemer Jaap Stikkelbroeck van blended.law. Veel ondernemers worstelen met vragen over een faillissement. ‘Kan ik een faillissement van mijn bedrijf voorkomen, of zijn er nog mogelijkheden om door te gaan?’ ‘Ik heb ook iets gelezen over die nieuwe Whoa-wet. Kan ik daar iets mee?’ ‘Hoe zit dat eigenlijk met bestuurdersaansprakelijkheid?’ Vooral nu de NOW-subsidies ophouden, de belastingschuld moet worden afgelost en de prijzen de pan uit rijzen. De overheid heeft bedrijven lange tijd op de been gehouden. Maar nu vragen veel ondernemers zich af hoe ze de komende jaren moeten doorkomen. “Een doorstart maken met je bedrijf kan op verschillende manieren. Bij een ‘klassieke’ doorstart na faillissement, koop je bedrijfsonderdelen terug van de curator. Maar tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om een faillissement te voorkomen door een schuldeisersakkoord af te dwingen bij de rechtbank (Whoa). De specialisten van blended.law zijn van alle markten thuis.”, vertelt de organisatie. “Ons doel is om ondernemers te laten inzien dat er ook bij een dreigend faillissement nog allerlei mogelijkheden zijn”, zegt Jesse Bakker, CTO bij blended.law.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top