DVDW maakt van ondertekenen contract echt een feestelijk moment

De coronatijd vraagt om een andere aanpak van diverse HR-processen en dat geldt ook zeker voor het recruitmentproces. De afgelopen maanden hebben diverse kantoren creatieve oplossingen bedacht om ook op afstand potentiële nieuwe collega’s een zo goed mogelijk beeld te geven van de sfeer en cultuur van hun kantoor. Zo ook DVDW.

Delen:

HR-team DVDW: Tamsin de Jong en Andrea Blok

Andrea Blok: “Is het contract eenmaal getekend, dan begint de wederzijdse kennismaking pas écht. Een goede pre- en onboarding is cruciaal voor de start van een succesvolle, plezierige en langdurige samenwerking en dus ook bij DVDW een belangrijk item. We doen er veel aan om onze nieuwe collega’s zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen bij én in kantoor. Gelukkig kan dat ook steeds meer fysiek.

Van het ondertekenen van het contract maken we echt een feestelijk moment; met direct aansluitend een kennismaking met de nieuwe collega’s en de nieuwe werkplek. Ook in de periode daarna onderhouden we regelmatig contact en delen we alvast de nodige (voor-)informatie over kantoor en de geldende procedures, zodat de nieuwe medewerker op de eerste werkdag wat ‘zachter landt’.

Op die eerste werkdag start een uitgebreid onboardingsprogramma met onder andere kennismakingsgesprekken met de kantoordirecteur, het bestuur en de diverse stafafdelingen, uitgebreide toelichting op diverse procedures en werkinstructies en een informele kennismaking met team- en kantoorgenoten van beide kantoren. Startende advocaat-stagiairs worden daarnaast ook geïntroduceerd bij onze stagebeleider, bij wie zij – naast de patroon – tijdens de stageperiode voor allerhande vragen terecht kunnen, en uitgenodigd voor de eerstvolgende speciale stagiaireborrel.

Ook is er aandacht voor het loopbaanbeleid binnen kantoor en vooral de rol van de medewerker zelf in zijn of haar groei- en ontwikkelproces. Met behulp van onze digitale tool staat de medewerker zelf – en ook direct vanaf de eerste dag – aan het roer van zijn of haar ontwikkeling en we geven dan ook graag de eerste handvatten om hiermee een goede start te maken. De directe instroming in onze DVDW Academy draagt daar ook zeker aan bij. 

Enthousiastelingen kunnen voorts aanhaken bij onze wekelijkse DVDW Fit-sportgroep; dé manier om op een gezellige wijze je collega’s te leren kennen én fit te blijven. Win-win dus!”

Andrea Blok is personeelsadviseur bij DVDW.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven