E-commercebedrijf Inpost gaat naar de beurs

Het Poolse e-commercebedrijf Inpost is met succes naar de beurs in Amsterdam gegaan, om internationaal verder te kunnen groeien. Bij de beursgang verkochten de eigenaren van InPost 35 procent van de aandelen, wat hen 2,8 miljard euro opleverde. Met een koersstijging op de beurs van zo’n 30 procent na de beursgang, waarderen beleggers het bedrijf op zo’n 10 miljard euro. De onderneming heeft in Polen een heel netwerk van zogeheten automated parcel machines: kluisjes waar pakketjes afgeleverd kunnen worden, die mensen vervolgens kunnen ophalen.

Delen:

Derk Lemstra

Adviseurs InPost:
Stibbe (Derk Lemstra, Pieter Schütte, Bernard Beerens, Nora Offergelt, Bart Stevens, Floor van Schendel, Thijn de Jong, Maurits Schmitz, Chris van Es, Eline Glazener, Emilie Renardel de Lavalette, Rik van Kessel, Lotte Hogers-Boon)

Adviseurs banken (Citigroup, Goldman Sachs, J.P. Morgan, ABN Amro, Barclays, BNP Paribas, Jefferies, DMBH, ING en Pekao):
Clifford Chance (Alex Bafi, Olivier Plessis, Simon Thomas, Han Teerink)

Derk Lemstra, dealmaker voor Stibbe: “Wij waren lead counsel van InPost en haar aandeelhouder Advent International en daarmee verantwoordelijk voor alle elementen van de transactie waaronder het prospectus, de corporate governance en alle beursaspecten. InPost is een Luxemburgse vennootschap die in Amsterdam een notering verkrijgt. Samen met ons kantoor in Luxemburg konden we mooi putten uit de ervaringen bij een eerdere beursgang van een Luxemburgse vennootschap in Amsterdam. Na de Brexit heeft de beurs van Amsterdam een prominentere rol gekregen als de Europese beurs voor internationale tech- ondernemingen. Dit gaat met name ten koste van de positie van de London Stock Exchange. Het profiel van Euronext Amsterdam past goed bij de ambities van InPost. Onze verwachting voor het Nederlandse beursklimaat dit jaar? Het blijft altijd afwachten hoe een en ander zich het komend jaar ontwikkelt, maar op dit moment lijkt het er op dat we dit jaar aanzienlijk meer beursactiviteit zullen zien dan het afgelopen jaar. De beursgang van InPost is in ieder geval een goed begin. Vooralsnog is het de grootste beursgang sinds lange tijd.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven