Eén ding is zeker: alles blijft onzeker

We bevinden ons alweer ruim een half jaar in de coronacrisis. Covid-19 heeft een groot effect gehad op de algehele maatschappij en in het bijzonder op de arbeidsmarkt. Vaste vacatures werden ‘on hold’ gezet en budgetten voor tijdelijke inhuur werden hier en daar bevroren.

Delen:

Diana van der Helm

Sinds enkele maanden zijn de coronamaatregelen iets versoepeld. Het is duidelijk merkbaar dat dit vertrouwen geeft. Bedrijven durven voorzichtig vooruit te kijken en nieuwe medewerkers aan te nemen. Je ziet hierdoor dat er inmiddels weer vraag is naar Legal Counsels Commercial Contracting. Verder zien we dat er op juridisch vlak veel speelt in de financiële sector. Er zijn grote projecten gaande rondom hervormingen van rentebenchmarks. Bovendien wordt voorgesorteerd op een verwachte toename aan faillissementen. Niet voor niets zien we hierdoor zowel bij de grootbanken, als in de advocatuur vacatures op het gebied van Financial Restructuring & Recovery.

De laatste weken is er echter weer veel te doen rondom de coronacijfers en verschijnt code oranje steeds meer op onze nieuwspagina’s. De vraag is dan ook of bedrijven weer alarm zullen (moeten) slaan. Eén ding is zeker: alles blijft onzeker.

Top 3 meest gevraagde specialismen

1 Commercial Contracting
2 Banking & Finance
3 Financial Restructuring & Recovery

Diana van der Helm is consultant Werving & Selectie – Legal bij DPA Professionals.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven