Actieradius
Heb je een kantoorbaan? Of hoef je vaak maar enkele kilometers te rijden? Dan kun je prima overstappen op elektrisch. Maar heb je een baan waarbij je heel Nederland door moet met je eigen bezorgdienst, dan is het toch wel fijn dat je zoveel mogelijk kunt afleveren en daarnaast zoveel mogelijk kilometers kan maken zonder te stoppen.
Een volle accu ga je nooit redden binnen een half uur, want daar zijn de accu’s van elektrische auto’s niet op gemaakt. Je kunt met een snellader 70% tot 80% bijladen, wat betekent dat de accu nog steeds niet helemaal vol is. Het is dus handig om ervoor te zorgen dat de accu helemaal vol is, vóórdat je de weg op gaat. Dat doe je door een laadpaal op eigen terrein neer te zetten. Een laadpaal op eigen terrein is best voordelig als je gebruikt maakt van diverse regelingen!
Zakelijk laden
Zakelijk laden is interessant dankzij diverse aftrekposten. Zo heb je de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Deze aftrekpost heeft betrekking op je winst. Zo kun je het totaal geïnvesteerde bedrag aftrekken! Dat scheelt nogal wat als je bedenkt dat een laadpaal met gemak meer dan € 3000,- kost in aanschaf en installatie. Daarnaast zijn er nog meer regelingen zoals de Vamil-regeling en de MIA (Milieu investeringsaftrek).
Zakelijke aanbieders laadpalen
Niet iedere laadpaal is hetzelfde. Zo heb je diverse partijen in de markt. Waar we vaak in de zonnestroombranche ‘cowboys’ tegenkomen, heb je die ook in de laadpalen markt. Er zijn namelijk weinig regels rondom een laadpaal, waardoor het nog relatief nieuw is. Daarnaast is er een gebrek aan scholing bij installateurs, waardoor het niet altijd even goed kan uitpakken. Daarom is het belangrijk om bij een partij die al langer in de markt zit en naam heeft gemaakt een aanvraag te doen. Partijen zoals Lanova Laadpalen zijn er al vanaf het eerste uur bij en zijn daarnaast innovatief met hun slimme laadpalen! Zo ga jij voor zekerheid.