Eerste editie online SSR magazine

Onlangs is de eerste editie van het online SSR magazine verschenen. Hierin staan interviews over actuele thema’s binnen de rechterlijke organisatie en columns van het bestuur en de lectoren van SSR. Zij geven hun visie op het belang van een leven lang leren en de ontwikkelingen en uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Delen:

“In het eerste nummer onder andere interviews met familierechter Arco Siemons van de Rechtbank Rotterdam en juridisch adviseur Janine Chander van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO)”, vertelt de opleider. SSR ontwikkelde samen met Centrum IKO een nieuwe e-learningmodule voor de preventie van kinderontvoeringen. Siemons liep als Rio stage bij Centrum IKO en vertelt hierover in het magazine.

Daarnaast sprak SSR met Stijna den Haan, landelijk aanjager nieuwe werkwijze beslag van het Functioneel Parket. “Om officieren van justitie en secretarissen te informeren over de nieuwe (kritische) werkwijze van beslag en ze te verleiden om tot twee te tellen voordat ze goederen deponeren, hebben SSR en Den Haan, samen met twee officieren, de e-learning module ‘Beslag’ ontwikkeld.”

Het magazine is te vinden in de ‘kiosk’ van het ministerie van JenV.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven