Efficiency is the name of the game

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Remco Feuth - Voxius

De arbeidsmarkt is onverminderd goed te noemen. Zowel in de advocatuur als in het bedrijfsleven waar de legal functie volop in ontwikkeling is, wordt aan mensen getrokken.

Consistente dekking binnen contracting cycles spreken natuurlijk voor zich. Waar het kan bied je als bedrijfsjurist een snelle analyse en maak je optimaal gebruik van mensen en hun kennis. Zo voeg je waarde toe en heb je ‘business-impact’. Je gebruikt je tijd en kennis efficiënt.

Het is belangrijk dat je begrip hebt van de business die je adviseert. Zorg als advocaat of bedrijfsjurist dus dat je weet wat er speelt en dat je aangesloten bent bij commerciële processen. Gevestigde bedrijven zijn qua verwachte werkzaamheden beter te voorspellen. Nieuwe partijen, zoals fintechs, hebben weer veel te maken met regulering, en hebben dus relatief hoge kosten. Tijdelijke oplossingen als het inschakelen van een interim-jurist voor een specifiek project of wellicht het hebben van een flexpool kunnen hierbij helpen.

In dit licht verbaast het niet dat, ook nu weer, onze opdrachtgevers vooral op zoek zijn naar juristen met kennis van IT-recht, commerciële contracten en compliance. Volop kansen dus, of je nu net begint aan je carrière of al langer meeloopt.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 IT-recht
2 Commerciële contracten
3 Compliance

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top