Etiënne Courbois (CMS) over zijn ondernemersmentaliteit en de groeiambities

Overstap van de week is Etiënne Courbois. Courbois versterkt sinds 1 januari 2020 de Banking & Finance-praktijk van CMS in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in nationale en internationale financierings- en herstructureringstransacties. Courbois is sinds 2010 advocaat en is afkomstig van Allen & Overy.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Van Allen & Overy naar CMS. Waarom wilde u overstappen?
Hartelijk dank! Eigenlijk was ik niet direct op zoek naar iets anders. Ik deed uitdagend werk bij Allen & Overy en had het daar goed naar mijn zin. Maar toen ik werd benaderd voor de functie bij CMS, zette dat me aan het denken. Ik heb de sterke ambitie mijn ondernemersmentaliteit verder te ontwikkelen. CMS gaf aan een duidelijke groeiambitie te hebben voor de financieringspraktijk. Dat, samen met het internationale netwerk van CMS, biedt een unieke kans. Al met al dus een erg mooie uitdaging!

Met welke argumenten heeft u CMS overtuigd dat zij voor u moesten kiezen?
Ik heb heel leuke gesprekken gehad bij CMS. CMS zocht een ervaren specialist om de finance-praktijk mee uit te bouwen. In mijn jaren bij Allen & Overy heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende (complexe) financieringstrajecten. Ik ben scherp op inhoud en vind het leuk creatieve oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken. Daarnaast was de benodigde ‘klik’ er vanaf het eerste moment.

Afgelopen maandag was uw eerste werkdag bij CMS. Wat heeft u deze dag gedaan?
Voornamelijk kennisgemaakt met mijn nieuwe collega’s. Ik ben zeer warm ontvangen! Gezien het grote internationale netwerk van CMS verwacht ik overigens dat kennismaken ook de komende periode een groot deel van mijn tijd in beslag zal nemen.

We zitten in de week van de goede voornemens. Wat zijn uw voornemens voor uw functie bij CMS?
Als jonge advocaat bij een groot kantoor ben je vooral bezig met de inhoud van een dossier en het op peil brengen van je juridische kennis en vaardigheden. Dit is natuurlijk slechts één aspect van de praktijkvoering. Het aantrekken (en behouden!) van cliënten en daarmee het veroveren van een positie op de markt is van cruciaal belang. Dit onderdeel van de praktijkvoering spreekt mij aan en mijn voornemen is dan ook om deze vaardigheden verder te ontwikkelen en daarmee de finance-praktijk van CMS verder uit te bouwen.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Een herstructurering van een grote internationaal opererende onderneming. Ik adviseerde de onderneming. Het succes van deze herstructurering was van groot belang voor onder andere de werknemers, en daarmee hun gezinnen. De impact van mijn werk werd daarmee direct zeer concreet en ontsteeg de papieren werkelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top