Forse financiële injectie om witwassen tegen te gaan

Regulatory Lab, een online platform voor advocaten, belastingadviseurs en notarissen om witwassen te bestrijden, ontvangt een bedrag van 600.000 euro om verder te investeren in anti-witwas software. Deze financiële injectie is afkomstig van Arches Capital.

Delen:

Beeld: Gerd Altmann/Pixabay

Voor een optimale relatie tussen de advocaat, notaris en fiscalist met zijn cliënt is efficiënte ‘onboarding’ van groot belang. Maar de cliënt die eenmaal ‘aan boord’ is, moet wel voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, die ook nog eens voortdurend verandert. Notariskantoren en advocatenkantoren die daar niet aan voldoen, riskeren torenhoge boetes en flinke reputatieschade. Anti-terreur en -witwaswetten worden steeds strenger.

Toezicht

Om die reden is in 2017 Regulatory Lab opgericht, met als doel om het proces van client onboarding en het voldoen aan de wetgeving ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme te vereenvoudigen, efficiënter en klantvriendelijker te maken voor onder toezicht staande instellingen zoals advocaten- notaris- en belastingadvieskantoren. Cliënten zijn grote Zuidas-kantoren en middelgrote en boutique advocaten-, notaris- en belastingadvieskantoren.

Impuls

Hiervoor is een applicatie ontwikkeld waarmee dit proces volledig wordt geautomatiseerd. De applicatie vervangt het handmatige proces van UBO-formulieren, monitort alle betrokken partijen op sancties en andere relevante lijsten en voorziet in een volledige audit trail voor als de toezichthouder langs komt. Dat alles krijgt nu met de investering van zes ton een behoorlijke impuls. “Wij zijn zeer verheugd over de investering van Arches Capital”, zeggen Joost Tulkens en Pieter Hallebeek, founders van Regulatory Lab. “We zien een grote potentie van deze software voor deze specifieke doelgroep en tegelijk de wereld een beetje beter te maken”, aldus Frank Appeldoorn, managing partner bij Arches Capital.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven