Froukje Dunki Jacobs (Hans Familierecht Erfrecht) over juridisch puzzelen

Overstapper van de week is Froukje Dunki Jacobs. Ze is sinds 1 april 2024 partner bij Hans Familierecht Erfrecht in Utrecht. Dunki Jacobs was hiervoor verbonden aan Van Benthem & Keulen.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Na zes mooie jaren bij Van Benthem & Keulen had ik veel zin om een nieuwe stap te maken naar een kantoor waar ik meer ruimte kreeg voor ondernemerschap. Ik keek er ook naar uit om weer in een groot gespecialiseerd team te werken met collega’s die net als ik kiezen voor een fijne work-lifebalance. Dat heb ik gevonden bij Hans Familierecht Erfrecht.  

Hoe is het om geen mannelijke collega’s te hebben?
Om deze vraag moet ik wel lachen. Zou deze vraag ook andersom gesteld zijn als we een kantoor met alleen mannen waren? Wees gerust, het gaat bij ons niet de hele dag over lippenstift en nagellak. Elk team floreert natuurlijk bij diversiteit, op alle vlakken. In mijn rechtsgebied werken nu eenmaal veel vrouwen. Mijn collega’s beschikken ieder over eigen talenten en kwaliteiten. Daarmee zijn we een divers team. Dat het enkel uit vrouwen bestaat, is niet relevant en ook geen bewuste keuze. 

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in ging?
Na mijn afstuderen had ik verschillende opties om mij verder te ontwikkelen. Naast het juridische, sprak het bedrijfsleven me erg aan. Ik nam me voor om eerst proefondervindelijk te ervaren of de advocatuur bij mij paste. 

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
De advocatuur was een perfecte keuze. Juist het puzzelen in juridische zaken past goed bij me. Ik houd van de juridische diepgang, kan eindeloos sparren met mijn collega’s over zaken en haal er voldoening uit als een zaak goed wordt opgelost. 

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Ik herinner me een erfrechtzaak waar partijen over van alles ruzie hadden, ook een geldsom.  Deze zaak heb ik uiteindelijk geschikt door de overdracht van enkele fotoalbums. Hier bleek dat het soms helemaal niet om het geld gaat, maar dat juist kleine gestes de sleutel kunnen zijn tot een oplossing. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven