Go for it!

Wat is de invloed van corona op de groep juristen die op zoek is naar een nieuwe job?

Delen:

Nina Vidackovic

Nina Vidackovic: “Op dagelijkse basis spreken we kandidaten die – door of dankzij? – de coronacrisis hebben gereflecteerd op hun carrière en erachter zijn gekomen wat ze wel maar ook wat ze niet willen. De meest genoemde redenen om niet over te stappen, zijn de aanhoudende onzekerheid over de huidige markt en het verdere verloop en impact van de coronacrisis hierop en voordelen van een vaste baan. Daar komt bij dat corona een einde heeft gemaakt aan de kandidaatgedreven markt.

We hebben gezien dat klanten steeds vaker expliciet vragen om een jurist die naast juridisch-inhoudelijke kwaliteiten, snapt waar een organisatie behoefte aan heeft en vooral op pragmatische wijze kan (mee)denken in oplossingen. Aldus een jurist met goed ontwikkelde soft-skills.”

Top 3 meest gevraagde specialismen

1 Commerciële contracten
2 Vastgoed
3 Vennootschapsrecht

Nina Vidackovic is van 2014 tot oktober 2020 werkzaam geweest als bedrijfsjurist en is sindsdien werkzaam als consultant Legal bij Michael Page Legal.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven