HEMA distributiecentrum verkocht

De Amerikaanse vastgoedinvesteerder Hines koopt via het Hines Pan-European Core Fund (Hecf) een distributiecentrum van 62.000 m2 in Utrecht van Altera. Het distributiecentrum voor stedelijke logistiek wordt verhuurd aan winkelketen Hema en fungeert als het logistieke knooppunt van het bedrijf voor de Benelux.

Delen:

HEMA distributiecentrum verkocht
Luc Cohen en Rob Hendriks

Rob Hendriks, dealmaker voor Simmons & Simmons: “Wat in ieder geval voor complexiteit en een bijzondere dynamiek heeft gezorgd was de dealstructuur, waar beursfonds Altera als verkoper optrad van de aandeelhouder van HEMA, die het vervolgens met een nieuwe huurovereenkomst met HEMA aan Hines heeft geleverd. Voor deze specifieke investering speelde de publiciteit rond HEMA vanzelfsprekend een rol, los van enkele praktische uitdagingen. En wellicht niet geheel verrassend, maar een dergelijke vastgoedinvestering begeleiden in het coronatijdperk brengt per definitie meerdere bijzonderheden mee. Los van praktische zaken als de vele online meetings en een sobere closing, is er vanzelfsprekend stil gestaan bij de bijzondere en onzekere tijd waarin we momenteel leven en hoe daarmee moet worden omgegaan in contractsdocumentatie. Aan de andere kant merken we ook in de breedte van onze praktijk dat vastgoedinvesteerders kijken naar de ervaringen die de vorige, weliswaar andersoortige, crisis met zich meebracht, en wordt geprobeerd daar lering uit te trekken. Er is wel al effect in koopprijzen te zien, maar dat hangt met af van de asset class. Bij logistiek zien wij nauwelijks effect. Nederland is en blijft – naar onze verwachting – voor logistiek een belangrijke speler, met de gebieden rond de (lucht)havens, de regio Utrecht en de regio’s Oost-Brabant en Limburg als uitschieters.”

Luc Cohen, dealmaker voor Simmons & Simmons: “Wij traden op als juridisch adviseur van Hines, en dan meer specifiek voor een recent in het leven geroepen Europees fonds van Hines dat zich richt op deze sector. Wij hebben de aankoop begeleid, maar zijn ook zeer nauw betrokken geweest bij het sluiten van de nieuwe huurovereenkomst met HEMA. Onze toegevoegde waarde is met name de breedte van onze teams en hun onderlinge samenhang en samenwerking: elke expertise die is vereist voor dit soort vastgoed investeringen is op een hoog niveau aanwezig binnen het team, en de verschillende niches werken bijna uitsluitend in de vastgoedbranche waardoor er een grote sector kennis is. Het eerste contact met Hines dateert al weer van meerdere jaren terug toen Hines met een andere cliënt van ons geïnteresseerd was in een opportunity. Sindsdien hebben wij voor diverse entiteiten van Hines mogen optreden, zoals bij de aankoop van de logistieke parken Fresh Park Venlo en ABC Westland.”

Adviseurs Hines: Simmons & Simmons (Rob Hendriks, Luc Cohen, Siemkje Batenburg, Cathelijne Otte, Michiel Boer, Tijmen Brüne, Martijn Stuart, Liesbeth Driest, Carine Russel, Bob van Els, Shauny Japhary)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven