Interessante tijden

Delen:

Tobias Herweijer
Tobias Herweijer

Tobias Herweijer: “2023 is van start gegaan en hoe. In december leek de arbeidsmarkt in een korte winterslaap beland te zijn, maar nu is van slaap geen sprake meer. Het bedrijfsleven is zijn ‘war on talent’ weer gestart en juristen en compliance-professionals zijn, na de altijd drukke decembermaand, weer meer bereid om het gesprek aan te gaan met potentiële werkgevers.
De hoeveelheid vacatures verschilt erg per sector. In bijvoorbeeld de sectoren Tech- en Oil & Gas zijn het er niet veel, maar er zijn wel veel vacatures die gerelateerd zijn aan de energietransitie, bij start-ups tot gevestigde namen. Voor met name junior en medior juristen zijn dit doorgaans interessante vacatures vanwege het maatschappelijke belang, iets wat vaak gemist wordt in bijvoorbeeld de klassieke advocatuur.
Hoewel het jaar goed begonnen is, zijn de komende maanden toch moeilijk te voorspellen. Zet de recessie door? Hoe ontwikkelt de oorlog in Oekraïne zich? Wat gebeurt er met de vastgoedmarkt? Het zijn interessante tijden!

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Legal Counsel Renewable Energy
2 German speaking Legal Counsel
3 Compliance Officer

Tobias Herweijer houdt zich bij Taylor Root bezig met Legal & Compliance recruitment.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven