Investering van 14 miljoen dollar voor juridisch platform Lupl

Lupl heeft in de aanloop naar de lancering in 2020 14 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Deze investering vormt een aanvulling op de 11 miljoen dollar die vóór de lancering van de bèta-versie werd opgehaald. De totale financiering van Lupl komt daarmee op 25 miljoen dollar.

Delen:

Investering van 14 miljoen dollar voor juridisch platform Lupl

Vorig jaar werd Lupl geïntroduceerd. Het platform brengt alle mensen, gesprekken, documenten en gegevens voor juridische zaken op één plaats samen. De wijze waarop in de juridische sector wordt gewerkt zal daarmee veranderen. Momenteel vinden er gesloten-bètatests plaats. Alle juridische afdelingen en advocatenkantoren ter wereld kunnen Lupl gebruiken; elke technologieleverancier kan er via open API’s mee integreren. De ontwikkeling van Lupl wordt uitgewerkt door drie internationale advocatenkantoren, CMS, Cooley en Rajah & Tann Asia, die input krijgen van een adviesraad van 16 toonaangevende interne advocaten van multinationals en snel groeiende techbedrijven.

Publieke release

Lupl wordt sinds maart 2020 wereldwijd in gesloten bèta getest door een groep toonaangevende advocatenkantoren en bedrijven. De groep achter Lupl vertegenwoordigt samen meer dan 10.000 advocaten in meer dan 100 rechtsgebieden. Meer dan 500 bedrijven in meer dan 50 landen staan momenteel op de bètawachtlijst.

Tijdens de bètafase zijn er veel functies toegevoegd naar aanleiding van de gebruikersfeedback. Deze functies betreffen onder andere een ‘Knowledge Hub’, een wereldwijde opslaglocatie voor zaken en workflow templates. Dit heeft als doel gebruikers te helpen bij de exploitatie van juridische kennis en herhaalbare processen, en een data- en analysedashboard met realtime analytische gegevens van juridische zaken.

Lupl ligt op schema voor een bredere publieke release vanaf begin april 2021. In eerste instantie zal de nadruk liggen op het versnellen van de instroom van de deelnemende organisaties, gevolgd door een gefaseerde instroom van juridische afdelingen en advocatenkantoren.

Versterking managementteam

Inmiddels heeft Lupl ook zijn managementteam versterkt met Jeff Green als Chief Executive Officer naast Matt Pollins als Chief Commercial Officer. Daarnaast is Cheryl Wilson Griffin benoemd tot Chief Customer Officer. Eind dit jaar verwacht Lupl over een team van meer dan 75 mensen te beschikken.

Green treedt bij Lupl in dienst na een 30-jarige loopbaan bij toonaangevende adviesbureaus waarin hij bedrijven opbouwde en aanstuurde die consultancy- en technologiediensten verlenen aan onder andere advocatenkantoren en juridische afdelingen van bedrijven. Green: “Ik ben blij dat ik me bij het team kan voegen nu we de laatste fase van het bètatesten afronden en ons voorbereiden op de volledige lancering later dit jaar. Lupl heeft de afgelopen negen maanden enorm veel interesse gewekt, dat blijkt wel uit het bedrag dat we van onze investeerders werven. We hebben de potentie om de juridische markt voor alle deelnemers te veranderen.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven