Investeringen in gerecycled plastic

Het Amerikaanse Koch Technology Solutions en het Nederlandse Ioniqa Technologies gaan samenwerken om de Ioniqa-technologie voor recycling van plastic verder op te schalen. KTS heeft zich daartoe gecommitteerd aan een investering van dertig miljoen euro.

Delen:

Adviseurs Koch Technology Solutions: Deloitte (Philip Jonker, Thomas Hoedemakers)

Adviseurs Ioniqa Techonoligies BV: HVG Law (Siem Huijbregts, Saskia Vermeer de Jongh, Lisa Peperkamp, Hendrik-Jan Bleijerveld, Suzanne Lodder, Esen Tekcan, Pauline Klompé), Del Canho & Engelfriet (Joeri Engelfriet, Dave Del Canho)

Siem Huijbrechts, dealmaker voor HVG Law: “Na de succesvolle afronding van eerdere investeringsrondes is deze samenwerking een nieuwe belangrijke milestone voor onze cliënt Ioniqa, om haar PET-upcyclingtechnologie verder op te schalen en te commercialiseren. Met Ioniqa’s technologie worden allerlei soorten en kleuren PET-plastic omgezet in hoogwaardige grondstoffen voor gerecycled PET van voedselkwaliteit; de zogenoemde virgin quality. Tijdens het proces worden de polymeren afgebroken en onzuiverheden zoals kleur uit het plastic gehaald. Wat overblijft is een wit poeder dat oneindig vaak kan worden hergebruikt. Doel is daarnaast voorkomen dat plastic in de oceaan terechtkomt.
Het meest karakteristieke van deze transactie was de verwevenheid van de door Ioniqa opgehaalde investering met het tegelijkertijd aangaan van het strategische partnerschap met Koch. Dit zorgde voor een verscheidenheid aan dimensies aan de onderhandelingstafel, waarbij wij samen met financieel adviseurs, advocaten, inhouse juristen, IP-specialisten, technici van beide partijen en principalen vanuit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland in een relatief kort tijdsbestek de samenwerking tot stand hebben laten komen. Zeker gezien de hoge mate van complexiteit van de techniek van Ioniqa was het een uitdaging om iedereen aan de onderhandelingstafel dezelfde taal te laten spreken. De deal is daarnaast erg IP-gedreven waardoor onze IP-collega’s een onmisbare factor hebben gevormd in het structureren van de transactie.
Mooi om te zien dat mede door de grote ESG-factor van Ioniqa’s technologie de deal veel media-aandacht heeft gekregen. Het circulaire proces van Ioniqa levert een bijdrage aan het verder terugdringen van de klimaatimpact van de huidige PET-industrie. Wij zijn trots dat we Ioniqa hebben mogen helpen in de volgende stap op weg naar deze doelstelling.”  

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven