Jeroen Zandt (Ploum) over Amsterdam en Rotterdam

Overstapper van de week is Jeroen Zandt. Zandt is als partner verbonden aan Ploum. Hij is gespecialiseerd in transportrecht, handelsrecht en verzekeringsrecht. Zandt was hiervoor in deze rechtsgebieden werkzaam bij Codex Mulder Advocaten.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ons vorige kantoor, Codex Mulder Advocaten, was sinds 1974 als Amsterdams boutique-kantoor actief in de ‘natte praktijk’. Recent zijn echter kort na elkaar mijn twee compagnons overleden, waardoor de continuïteit van onze praktijk te veel afhankelijk werd van mij als enige overgebleven compagnon. Bovendien zijn er veel nieuwe kansen voor onze praktijk in Rotterdam. Toen Ploum mij benaderde hoefde ik daarom ook niet lang na te denken. De aansluiting bij Ploum geeft ons de mogelijkheid om de praktijk die wij binnen Codex Mulder hebben opgebouwd in een stabiele omgeving verder uit te bouwen. Met mijn sectie-compagnons Jikke Biermasz en Marijn van Tuijl vormen wij nu een sterk team van twaalf advocaten op het gebied van douanerecht, handel en logistiek. Ploum biedt het beste van twee werelden: de grotere omvang maakt een hogere graad van professionaliteit mogelijk, terwijl het kantoor compact genoeg is om oog te houden voor de menselijke maat. 

U begon uw carrière in Rotterdam, toen lange tijd in Amsterdam, nu terug in Rotterdam. Wat het een warm terugkomen?
Zeker, eindelijk hangt mijn Feyenoord-vaantje weer veilig. Die 23 jaar in Amsterdam zijn voorbij gevlogen: A&O, DLA, Codex Mulder. Ik heb het daar altijd naar mijn zin gehad en ik heb veel waardevolle contacten opgedaan, maar het voelt goed om weer de Rotterdamse mentaliteit om mij heen te ervaren: minder lullen, meer poetsen. Terug in Rotterdam word ik bij Ploum herenigd met een aantal voormalige collega’s van het oude Loeff Claeys Verbeke. Dat is thuiskomen. En bij de eerstvolgende Rotterdamse zeerechtborrel is mij een erehaag toegezegd. 

U stapt over samen met Demi van Hove en Jorijn Zijlstra. Bent u samen een ‘dreamteam’?
Absoluut, wij hebben samen een roerige tijd doorgemaakt en daarin is het onderlinge vertrouwen zeer sterk gebleken. Daarnaast zijn Jorijn en Demi zeer bekwame collega’s die ook het vertrouwen van cliënten weten te winnen en behouden. Ook de samenwerking met onze nieuwe teamleden bij Ploum biedt alle vertrouwen voor de toekomst. 

Wat maakt de ‘natte’ advocatuur zo leuk?
Dat is natuurlijk subjectief. Mij spreekt vooral aan de feitelijke en juridische complexiteit en het internationale kader waarin de praktijk zich afspeelt, alsmede het feit dat het meestal tastbaar en zinvol is waar we ons mee bezighouden.

Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig? Heeft u daar genoeg tijd voor?
Helaas ontbreekt het mij structureel aan tijd om al mijn interesses na te jagen, maar het meest vermeldenswaard is denk ik het feit dat mijn band Recovered onlangs weer herenigd is. Ons reünie-optreden is in de maak, en wie weet wat er daarna volgt. Zoals ik altijd al heb gezegd: ik kan altijd nog rockster worden.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven