Juriloper: advocaat Quirijn Meijnen

Delen:

Quirijn MeijnenQuirijn Meijnen (IE advocaat in Amsterdam) is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Ik houd van hardlopen en met collega’s is natuurlijk heel gezellig.

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Individueel, maar wel met een aantal collega advocaten. Met één daarvan ga ik een nieuw IE niche kantoor oprichten, andere lopers ken ik van een kantoor waar ik vroeger heb gewerkt.

Zijn hardlopers betere juristen?

Dat denk ik wel. Als hardloper heb je geleerd dat er tijdens een loopje nooit meer uitkomt dan je er aan training hebt ingestoken. Dat geldt voor zaken ook. Als advocaat moet je in een zaak ook veel kilometers maken wil het op de zitting goed gaan. Daarbij helpt hardlopen goed om tot nieuwe invalshoeken in een zaak te komen.

Wat wordt uw eindtijd?

Ik ben meer met het lopen zelf bezig en het genieten onder weg. Ik focus niet echt op een tijd. Als het lekker gaat zou 50 minuten moeten lukken.

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Ik loop regelmatig in de Kennemerduinen, het zou moeten lukken!

Wat heeft u zelf met Kleine Lettertjes?

Niets. Als je het van de kleine lettertjes moet hebben dan klopt er iets niet. Beide partijen zouden een overeenkomst idealiter hetzelfde moeten ervaren, dan is er achteraf ook geen gedoe.

Wilt u ook Juriloper van de week worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven