Juriloper van de week: Siewert Lindenbergh (hoogleraar privaatrecht EUR)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Siewert LindenberghJuriloper van de week is Siewert Lindenbergh, hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Hij is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Hardlopen is heerlijk en als sectievoorzitter zeg je natuurlijk geen nee als je wordt gevraagd om mee te lopen, al schrik je natuurlijk wel even als blijkt dat je bijna tweemaal zo oud bent als de anderen in je team.

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Wij lopen dus met een team, De Tuiltjes, genoemd naar de bekende zwemmer, Mark Tuil.

Zijn hardlopers betere juristen?

Hardlopers, zeker duurlopers, zijn vaak rustige mensen, anders zouden het doodlopers zijn. Iets van bedachtzaamheid is natuurlijk best handig als jurist, maar verder zie ik niet zoveel verband. Ik sluit ook niet uit dat bijvoorbeeld een zwemmer een goed jurist zou kunnen zijn.

Wat wordt uw eindtijd?

Hoe ver is het? Gemiddeld loop ik tussen de 5 en 17 km/u.

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Nee, ik was eerder in de bergen en blijk redelijk bestand tegen hoogteziekte.

Wat heeft u zelf met Kleine Lettertjes?

Ik ben er dol op. We laten vaak studenten een set algemene voorwaarden beoordelen op geoorloofdheid en er blijft meestal geen spaan van heel!

Wilt u ook Juriloper van de week worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top