Juriloper: Roos Hordijk (advocaat bij Kneppelhout & Korthals)

Delen:

Roos HordijkRoos Hordijk, advocaat bij Kneppelhout&Korthals in Rotterdam, is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Hardlopen is mijn favoriete sport en ik vind het leuk om ongeveer eens per maand mee te doen aan een loop. Ik vind trainen ook een grotere uitdaging als ik weet dat het voor een bepaald evenement is, en als het dan een kampioenschap voor juristen is kan ik die kans niet voorbij laten gaan!

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Individueel.

Zijn hardlopers betere juristen?

Hardlopen vergt een zekere discipline en doorzettingsvermogen en ik denk dat dit ook goede eigenschappen zijn voor juristen. Verder ben ik behoorlijk competitief, iets wat tijdens het werk ook goed van pas komt!

Wat wordt uw eindtijd?

Ik hoop tussen de 40 en de 41 minuten. Het liefst natuurlijk een nieuw ‘pr’, maar na het lezen van de volgende vraag ben ik bang dat dat niet gaat lukken. Als alle omstandigheden (het weer, weinig wind, goede benen etc.) meewerken dan ga ik er natuurlijk wel voor!

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Nee dat wist ik niet. Ik hou wel van heuvels, het komt dan vooral aan op kracht en zorgen dat je niet teveel snelheid verliest. Ik ga ervan uit dat het ‘kopje’ een stuk zwaarder zal zijn dan de heuvels in de zevenheuvelenloop want die vond ik erg meevallen. Ik zal wat extra bruggen in de voorbereiding meepakken!

Wat heeft u zelf met Kleine Lettertjes?

Kleine lettertjes trekken altijd mijn aandacht omdat dat stuk tekst niet voor niets in het klein is afgedrukt. De bedoeling is meestal dat er niet, of niet goed naar wordt gekeken maar juist daarom ben ik benieuwd wat er in staat en is mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Wilt u ook Juriloper worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven