Juriloper van de week: Michiel van Dijk (CMS Derks Star Busmann)

Delen:

Michiel van DijkJuriloper van de week is Michiel van Dijk, partner bij CMS Derks Star Busmann N.V. (sportrecht/arbeidsrecht). Hij is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Voor de eer! Zonder de lat direct te hoog te willen leggen, verwacht mijn kantoor dat ik de hoofdprijs in de wacht sleep, maar daarbij loop ik vooral om te genieten.

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Individueel. Er lopen weliswaar meerdere kantoorgenoten mee, maar er is niet ingeschreven als bedrijfsteam.

Zijn hardlopers betere juristen?

Absoluut! Behalve dat de conditie van de hardlopende advocaat/jurist beter zal zijn dan van de niet-sportende advocaat/jurist, geldt dat sporten een zeer goede afwisseling is van de dagelijkse praktijk. Net als in de sport moet je in de praktijk periodiseren.

Wat wordt uw eindtijd?

36:30.

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Ja, dit is een echte ‘kuitenbijter’, begrijp ik. Ik zal nu op kantoor wat vaker de trap nemen. Overigens boezemt het ‘Kopje van Bloemendaal’ wel wat minder angst in dan Heartbreak Hill, Hell’s Alley en the Haunted Mile, onderdelen van het parcours van de Boston marathon.

Wat heeft u zelf met Kleine Lettertjes?

Net als in de sport kunnen details in de dagelijkse praktijk het verschil maken, daarom heb ik veel met kleine lettertjes!

Wilt u ook Juriloper van de week worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven