Juriloper van de week: mr. Jan de Rooij (Schipper Noordam)

Delen:

Jan de RooijJuriloper van de week is mr. Jan de Rooij, arbeidsrechtsadvocaat bij Schipper Noordam in Rotterdam. Hij is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Wedstrijden lopen bevordert de ‘tempohardheid’, maar daarnaast wil ik mij graag meten met vakbroeders. Hopelijk zijn er leeftijdscategorieën om de uitslag eerlijk te laten verlopen.

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Individueel, in voorbereiding op de marathon van Istanbul in november 2012

Zijn hardlopers betere juristen?

Ongetwijfeld: een gezonde geest in een gezond lichaam is al zo oud als de weg naar Kralingen tenslotte.

We weten het, meedoen is belangrijker dan winnen, maar toch, wat gaat uw eindtijd worden?

Rond de 45 minuten moet ondanks mijn leeftijd haalbaar zijn.

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Ik train veel in de duinen en heb de Erasmusbrug hier in Rotterdam al vele malen tijdens de marathon bedwongen, dus dat Kopje gaat wel lukken.

Heeft u zelf iets met Kleine Lettertjes?

Hardlopen en Marathon schrijf ik met een hoofdletter. M’n tussentijden kan ik zonder bril nauwelijks lezen, dus voor mij graag grote letters en cijfers.

Wilt u ook juriloper van de week worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven