Juriloper van de week: Thijs van Aerde (Houthoff Buruma)

Delen:

Thijs van AerdeJuriloper van de week is Thijs van Aerde, advocaat bij de cassatiesectie van Houthoff Buruma. Hij is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Om te winnen. Ik ben realistisch genoeg om niet te verwachten dat ik het erepodium zal halen, maar mijn streven is wel om zoveel mogelijk andere juristen voor te blijven.

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Ik loop individueel. Van mijn kantoor doen overigens meer advocaten mee, maar wij hebben ons dit keer niet georganiseerd als bedrijfsteam. Wel zal Houthoff Buruma in september van dit jaar met 40 man sterk aan de start van de Dam tot Damloop verschijnen.

Zijn hardlopers betere juristen?

Ik ben vrij competitief ingesteld, een eigenschap die mij zowel bij het hardlopen als in de advocatuur van pas komt. In zoverre is dus sprake van een correlatie, maar niet van een causaal verband. Verder zullen hardlopers in zijn algemeenheid (‘ceteris paribus’, om maar eens wat kleine lettertjes te gebruiken) een betere conditie hebben dan niet-hardlopers, wat de uitoefening van het juristenvak natuurlijk alleen maar ten goede kan komen.

Wat wordt uw eindtijd?

39:59.

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Nee, daarvan had ik geen flauw benul, en nee, ik pas mijn training hierop niet aan. Toevallig fietste ik onlangs tijdens de Amstel Gold Race nog op tegen de Keutenberg, naar ik begrijp met 22% de steilste helling van Nederland. Dan kan het ‘Kopje van Bloemendaal’ er vast ook nog wel bij, waarmee ik natuurlijk niets wil afdoen aan de beruchtheid van het betrokken kopje. Ik zal dus niet mijn training hierop aanpassen, maar wel graag mijn verwachte eindtijd: 40:59.

Wat heeft u zelf met Kleine Lettertjes?

Mijn ervaring is dat Kleine Lettertjes vaak feitelijk en niet onbegrijpelijk blijken te zijn.

Wilt u ook Juriloper van de week worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven