Juriloper van de week: Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA)

Delen:

Jeroen RecourtJuriloper van de week is Jeroen Recourt, justitiewoordvoerder voor de PvdA in de Tweede Kamer. Hij is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Ik loop mee omdat ik mijn werk als Kamerlid het beste aankan als ik regelmatig hardloop. Ik loop regelmatig hard als ik mij een concreet doel stel. De kleine lettertjesloop is zo’n doel.

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Ik loop individueel mee. Toch verwacht ik tijdens de loop, als juristen onder elkaar, een aangenaam gesprek over de wenselijkheid van verhoogde griffierechten of minimumstraffen of iets dergelijks.

Zijn hardlopers betere juristen?

Hardlopers zijn veelal doorzetters; mensen die gewend zijn doelen op langere termijn te realiseren. Geen slechte eigenschappen voor een jurist.

Wat wordt uw eindtijd?

Ergens tussen de 45 en 50 minuten.

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Ik kijk uit naar het ‘Kopje van Bloemendaal’. Als het dan toch mis gaat stel ik de organisatie aansprakelijk. Dat is het risico van het organiseren van een loop voor juristen.

Wat heeft u zelf met Kleine Lettertjes?

Als goed jurist heb ik zelf heel weinig met kleine lettertjes. Ik lees ze zelden.

Wilt u ook Juriloper van de week worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven