Kapitaalinjectie voor cloud-communicatieplatform MessageBird

Cloud-communicatieplatform MessageBird heeft een nieuwe kapitaalinjectie opgehaald van 200 miljoen dollar. Dit gebeurde in een Series C investeringsronde, geleid door Spark Capital, waarbij het van origine Nederlandse bedrijf op inmiddels drie miljard dollar wordt gewaardeerd. Als onderdeel van de investering treedt Will Reed, general partner bij Spark Capital, toe tot de board van MessageBird.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Kapitaal injectie voor cloud-communicatieplatform messagebird

Adviseurs MessageBird Holding BV: Greenberg Traurig (Laurens Timmer, Bas Vletter, Herald Jongen, Linda Thonen, Maquina Lamé), Fenwick & West, Loyens & Loeff (Freek Hilberdink, Eline Viersen, Mayke Kamstra, Yacintha Akkoyun)

Adviseurs Spark Capital: Ingen Housz (Matthijs Ingen Housz, Quirijn van Veen, Joukje Baur), Gunderson Dettmer

Adviseurs Accel (Lead investor Series A/B): Allen & Overy (Karine Kodde, Gerrit Jan Kappelle)

Adviseurs overige investeerders: Goodwin Procter (Hong Kong), Willkie Farr & Gallagher LLP

Laurens Timmer, dealmaker voor Greenberg Traurig: “Verschillende elementen maakten dit een uitdagende en bijzonder leuke transactie om te begeleiden. Omdat het gaat om een venture capital transactie waarbij partijen ook na de closing met elkaar verder moeten – en willen – lag het zwaartepunt niet alleen op de daadwerkelijke voorwaarden van de equity-financiering zelf, maar ook de governance-afspraken tussen partijen die hun neerslag vinden in een aandeelhoudersovereenkomst en statuten. Als gevolg van deze transactie wordt MessageBird nu gewaardeerd op drie miljard dollar en is daarmee een van de grootste ‘unicorns’ die Europa rijk is.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top