Kickstart voor generatie Y

Diana van der Helm: “Er is al veel over gezegd en geschreven, maar dat maakt juíst dat het in deze arbeidsthermometer niet kan ontbreken. Generatie Y kiest steeds vaker voor een kickstart in de advocatuur, om vervolgens de overstap te maken naar een legal counsel positie in het (internationale) bedrijfsleven.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Diana van der Helm

Jonge professionals hebben niet langer de wens om het hiërarchische pad van de advocatuur te bewandelen tot aan (de onzekere kans op) het partnerschap. Om die reden is het aantal vacatures voor advocaat-medewerkers – met name met het specialisme Corporate/M&A en Banking & Finance – hoger dan ooit.

Daarnaast koppen de kranten nog steeds met grote regelmaat over de problematiek rondom witwasregels die door grootbanken onvoldoende zouden worden nageleefd. Het is dan ook logisch dat ook in de tweede helft van 2019 enorme (tijdelijke) projecten op het gebied van witwaspreventie zijn gestart, waarvoor honderden KYC/CDD analisten met Wwft kennis worden gevraagd. Tot slot houdt de vraag naar (IT)-contracting juristen nog altijd aan. De vraag die  rest is wat 2020 de juridische arbeidsmarkt zal gaan brengen? We zullen het snel weten!”

Top 3 meestgevraagde specialismen:

1 Advocaat-medewerker
2 Compliance (CDD/KYC)
3 (IT)-contracting

Diana van der Helm is consultant Werving & Selectie – Legal bij DPA Professionals.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top