Krapte op de juridische arbeidsmarkt

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Tim Zumpolle: “De juridische arbeidsmarkt is nog steeds volop in beweging. De vraag naar ervaren advocaat-medewerkers en bedrijfsjuristen, vooral op medior niveau, is hoog. Wij zien momenteel vanuit het bedrijfsleven met name vraag naar juristen met specifieke kennis en ervaring op het gebied van IT en Privacy. In de advocatuur valt ons op dat vooral op het gebied van Corporate / M&A een sterke vraag is naar (medior) advocaat-medewerkers. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk snel te schakelen en het recruitment proces goed te managen. Talentvolle juridische professionals die willen switchen hebben vaak meerdere opties, dus blijft het tot het einde spannend waar iemand voor zal kiezen. Het is belangrijk dat er in dit proces een goede, objectieve sparringpartner is voor zowel kandidaat als opdrachtgever: alle partijen zijn immers gebaat bij de juiste match.”

Tim Zumpolle is headhunter/partner bij ZumpolleVanderStoel.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 IT / Privacy
2 Corporate / M&A
3 Arbeidsrecht

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top