Le Poole Bekema en Hofhuis Alkema Groen samen verder als AC&R

Le Poole Bekema en Hofhuis Alkema Groen zijn op 1 januari 2023 gefuseerd en gaan samen verder onder de naam AC&R. Door de samenvoeging ontstaat een soft-IP en mediakantoor met tien advocaten dat daarmee tot de grootste van Nederland behoort.

Delen:

Advocates for Creativity & Reputation, kortweg AC&R, is gevestigd aan de Amsterdamse Keizersgracht en richt zich volledig op het procederen en adviseren over intellectueel eigendom en mediarecht. Beide kantoren werkten al langer samen, maar het kwam afgelopen jaar in een stroomversnelling. Managing partner Anne Bekema: “We herkenden elkaar in onze achtergrond bij de grote Zuidas kantoren, en de benadering om zonder concessie aan de kwaliteit op een moderne en persoonlijke wijze en met gedegen kennis van de branche onze klanten te bedienen. Door de fusie zijn we daar nog beter toe in staat.”

AC&R is een hooggespecialiseerd niche-advocatenkantoor in de ware zin van het woord. Anne Bekema: “Er is altijd al een klik geweest. We delen dezelfde ambitie en streven hetzelfde na: een kantoor waar je de vrijheid hebt je te ontplooien tot je beste zelf. De fusie zorgt voor schaalvergroting, zo waarborgen we onze kwaliteit. Bovendien is het geweldig om met nog meer enthousiaste advocaten met liefde voor je vak samen te werken.” Arnout Groen: “Als je geniet van het vak, word je vanzelf heel goed in wat je doet. Dat delen onze kantoren.”

De partners zijn trots op het nieuwe team. Mede-oprichter Laura Broers: “De opbouw is goed. Het werk kan optimaal over kleine teams van advocaten worden verdeeld. Iedereen vult elkaar aan en het is goed om te zien dat AC&R nu al een hechte club advocaten en ondersteuners is. Dat geeft veel positieve energie na een tijd van thuiswerken.”

Vrijwel alle opdrachten van AC&R zijn gelinkt aan creativiteit of reputatie. De naam AC&R is dan ook een verwijzing naar die branche. Mede-oprichter Jesse Hofhuis: “We wilden de traditionele namenlijst van oprichters verlaten. Want het draait niet om ons. Maar om het team, het kantoor en de cliënten. We kijken ernaar uit om onder deze nieuwe vlag samen te werken.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven