Mediahuis neemt NDC Mediagroep over

Het Belgische mediabedrijf Mediahuis, in Nederland onder meer eigenaar van NRC en De Telegraaf, neemt NDC Mediagroep over van de aandeelhouders FB Oranjewoud en JM Fonds. NDC heeft onder andere het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant in handen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
MR2006_DEALMAKERS_01 Lennart Crain

Adviseurs Mediahuis Groep: Linklaters (Amsterdam: Jan Willem de Boer, Gijs Smit, Tom Reker, Oscar Tuin, Bas van Niekerk, Jos van Boeijen, Jill Reijnen Husagic, Esmé Mather, Brussel: Lodewick Prompers, Sari Corrijn, Tom de Coster, Richard Steppe), ING (Paul de Hek), Axeco Corporate Finance (Maurits Duynstee, John Hak, Michiel van der Meij, Hidde Groot)

Adviseurs FB Oranjewoud Participaties BV en Stichting Je Maintiendrai Fonds: AKD (Lennart Crain, Erwin Rademakers, Nancy Matos, Philip Brink, Mark van Kippersluis, Joost Houdijk, Robbert Jaspers, Henrike van de Laar, Fleur Folmer, Suzanne Bos, Frenk Huisman, Floris van Westrhenen, Robert Jean Kloprogge, Marjolein Dieperink, Remco Bosveld, Marinke Bonnier), PwC (Remco van Daal, Bart Weijers, Guido van Aardenne)

Lennart Crain, dealmaker voor AKD: “Het bijzondere element zit hier uiteraard in de historie en het regionale belang van de onderneming. Het gaat onder meer om de Noord-Nederlandse dagbladen, waarvan de Leeuwarder Courant teruggaat tot 1752. Deze transactie biedt de mogelijkheid de Noord-Nederlandse kranten in een veilige thuishaven te brengen. Juridisch speelde mee dat het, buiten de kranten, een zeer divers multimediaal bedrijf is.

AKD stond de verkopers bij op alle gebieden: M&A, W&I, fusiecontrole, fiscaliteit, arbeids- en pensioenrecht, notariaat, vastgoed en meer. Wij treden al jaren op voor FB Oranjewoud, bijvoorbeeld bij de acquisitie van Hotel Lauswolt in Beetsterzwaag, waar verschillende kabinetten in de steigers zijn gezet. Het Je Maintiendrai (JM) Fonds is een stichting die waakt over de Noord-Nederlandse cultuur. Aangezien FB Oranjewoud meerderheidsaandeelhouder is, lag het voor de hand dat wij voor hen en het JM Fonds gezamenlijk zouden optreden.
Sinds de eerste ‘intelligente lockdown’ zijn er natuurlijk veel minder fysieke besprekingen. In deze deal is zelfs geen enkele fysieke bespreking tussen advocaten geweest. Dat was wel even wennen en het maakt de dynamiek anders. Gelukkig hebben cliënten wel de kans gehad elkaar een paar keer te ontmoeten. Hoewel je met online verbindingen een heel eind komt, is het in mijn ervaring toch makkelijker als je elkaar ook een keer in de ogen kunt kijken. Dat maakt het proces daarna efficiënter. Gelukkig kenden Jan Willem de Boer van Linklaters en ik elkaar al goed en mede daardoor ging dat in dit geval prima.

Het meest bijzondere moment ligt nog voor ons, namelijk als de aandelen worden geleverd op closing. Zover zijn wij nog niet, tot op heden was de signingceremonie zelf een bijzonder moment. De handtekeningen zijn gezet in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden, het achttiende-eeuwse stadspaleis van een prinses Van Oranje Nassau en tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Daarbij had Pier Baarsma, de CEO van NDC, de eerste uitgave van de Leeuwarder Courant uit 1752 meegebracht. Mede vanwege de lange geschiedenis van de kranten, gaf de historische achtergrond van deze plek een speciale betekenis aan het moment.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top