Moszkowicz nr. 3 uit de balie gegooid

Delen:

Maandag Foto MoszkowiczNa Robert (1953) en Bram (1960) is David Moszkowicz de derde (en oudste) zoon uit de advocatenfamilie die van het tableau wordt geschrapt. Dat besliste het hof van discipline (Den Bosch) vandaag. Hij mag nooit meer aan de slag als advocaat.

Een voormalig cliënt had over David Moszkowicz geklaagd en het hof stelde hem op alle vier punten in het gelijk. Het hof spreekt van een ‘zeer ernstige’ zaak. Dat Moszkowicz tijdens het tuchtrechtelijk onderzoek zaken heeft willen verdoezelen, ‘met ongeloofwaardige verklaringen’, wordt hem ook zwaar aangerekend. De tuchtrechter spreekt van ‘een patroon van onprofessioneel handelen’. Sinds 2007 kreeg David al zeven keer een voorwaardelijke of onvoorwaardelijke schorsing aan zijn broek.

Deze keer moest hij zich verantwoorden voor belangenverstrengeling. “Moszkowicz had voor 1.700 euro een Somalische familie bijgestaan die hulp zocht omdat een familielid in Zwolle was vermoord. Moszkowicz vertelde de Somaliërs niet dat hij de moordverdachte in deze zaak ook al bijstond. Dat er sprake was van tegenstrijdige belangen ontdekte de advocaat naar eigen zeggen pas na vijf maanden”, schrijft het NRC vandaag. Volgens de tuchtrechter legde David ook nog leugenachtige verklaringen af. Tegen de schrapping van het tableau staat geen beroep open.

David Moszkowicz is verbonden aan het Maastrichtse kantoor Moszkowicz Advocaten, dat zich, volgens de website, roemt op dossierkennis. Het hof van discipline verwijt hem juist gebrekkige dossierkennis in de Somalische zaak. Davids broer Max jr. zal de praktijk nu alleen voortzetten, en zegt dat hij het kantoor zal verplaatsen naar Amsterdam. Daar zal hij vooral civiele zaken gaan doen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven