Nieuwe AI-service voor arbeidsrechtelijke vaststellingsovereenkomsten

Het Nederlandse Settlesure introduceert een innovatieve AI-service die juridische professionals ondersteunt bij de beoordeling en advisering van vaststellingsovereenkomsten (vso's). Met de AI-service van Settlesure wordt de tijd die nodig is voor de beoordeling van vso's en het uitbrengen van een juridisch advies aan cliënten (werknemers) teruggebracht van uren naar seconden. Legal professionals kunnen de AI-service gratis uitproberen op www.settlesure.ai.

Delen:

Settlesure analyseert de vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst en loonstrook, en biedt nauwkeurige juridische adviezen. Dit omvat onder andere de eventuele aanspraken op WW-uitkeringen, transitievergoedingen en opzegtermijnen. De AI-service is ontwikkeld voor legal professionals die betrokken zijn bij de beoordeling en advisering van vaststellingsovereenkomsten (van werknemers). “We hebben Settlesure zo gebouwd en geprijsd dat advocaten, rechtsbijstandverzekeraars en vakbonden onze AI-service kunnen gebruiken voor hun cliënten, klanten of leden”, aldus co-founder en CEO Dick-Jan Leegwater.

Met de vso AI-service van Settlesure wordt de tijd die nodig is voor het beoordelen en adviseren van cliënten (werknemers) teruggebracht van enkele uren naar enkele seconden. Over de impact en omarming van AI in het arbeidsrecht zegt bedenker en advocaat Frank Penders: “Ik geloof niet dat juristen worden vervangen door AI, maar door juristen die gebruikmaken van AI.”

De naam Settlesure is tot stand gekomen doordat co-founder en CEO Dick-Jan Leegwater diverse prompts had ingevoerd in ChatGTP. Uiteindelijk bleef de naam Settlesure hangen en sluit het perfect aan bij de behoefte aan duidelijkheid van de werknemer. “Teken ik niets geks?”, op die vraag geeft Settlesure antwoord.

Arbeidsrecht advocaat Frank Penders vond dat de taken die komen kijken bij het beoordelen en adviseren van werknemers, rondom hun vso, makkelijker en sneller kon. Zodoende vroeg hij AI-deskundige Hans-Peter Harmsen om een tool te ontwikkelen voor eigen gebruik. Toen ondernemer en groeistrateeg Dick-Jan Leegwater gevraagd werd wat hij van het idee vond, adviseerde hij om de tool door te ontwikkelen tot een volwaardige AI-service voor advocaten, rechtsbijstandverzekeraars, juristen en vakbonden.

Frank Penders is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij staat werkgevers en werknemers bij, onder meer op het gebied van ontslag, arbeidsconflicten, reorganisaties en arbeidsvoorwaarden. Sinds 2010 is hij advocaat in Amsterdam en heeft talloze vaststellingsovereenkomsten beoordeeld en hierover geadviseerd. Frank is als partner verbonden aan OTIS Advocaten B.V. in Amsterdam.

Bij Settlesure vervult Penders de rol van Head of Legal.

Hans-Peter Harmsen studeerde informatica en AI aan de VU. Hij is al 35 jaar ondernemer en heeft in die tijd diverse bedrijven opgericht en groot gemaakt waaronder Oberon dat hij vorig jaar heeft verkocht. Hij is nu vol in zijn oude passie gedoken: AI. Bij Settlesure vervult Harmsen de rol van CTO.

Dick-Jan Leegwater is ondernemer en groeistrateeg en helpt organisaties op gebied van marketing en sales. In de afgelopen 15 jaar heeft hij o.a. gewerkt met en voor ANWB, Nyenrode Business Universiteit, Entrust (voormalig Evidos) en Makelaarsland. Bij Settlesure vervult Leegwater de rol van CEO.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven