Nieuwe voorzitter College procureurs-generaal

Delen:

Gerrit van der Burg
Gerrit van der Burg (foto: Frank Groeniken)

Gerrit van der Burg wordt de nieuwe voorzitter van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. De benoeming gaat in per 1 juni 2017. Hij volgt Herman Bolhaar op, die op 1 juni 2017 na een voorzitterschap van zes jaar de maximaal benoembare periode heeft bereikt. De voorzitter van het College van p-g wordt voor drie jaar benoemd, met de mogelijkheid van een eenmalige verlenging van drie jaar.

Van der Burg (1959) studeerde aan de Universiteit Leiden (Nederlands recht) en aan de Politieacademie. Hij begon op 23-jarige leeftijd zijn loopbaan als politie-inspecteur bij de Rotterdamse gemeentepolitie. In 1990 maakte hij de overstap naar het OM, als officier van justitie bij het arrondissementsparket Breda. Daarna was hij onder meer hoofdofficier van justitie in Middelburg en in Den Bosch, en hoofdofficier van het Landelijk Parket. Van der Burg is sinds 1 mei 2014 lid van het College van procureurs-generaal.

Van der Burg wordt de zesde ‘super-PG’. De eerste (in 1995) was Arthur Docters van Leeuwen. Na hem kwamen René Ficq, Joan de Wijkerslooth de Weerdesteyn, Harm Brouwer en Herman Bolhaar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven