Onze Tilburgse ambassadeurs: ‘Stof tot nadenken en veel jurisprudentie’

Delen:

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van Tilburg al? Waarom wordt Xander zo enthousiast van Perspectives on Law? En Rez van alle wetboek-artikelen met betrekking tot de maatschap? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Favoriet arrest: HR Inter Access Groep (ECLI:NL:HR:2011:BO7067). Een grootaandeelhouder kan zelfs bij onmiddellijke voorziening in een enquêteprocedure gedwongen worden om verwatering van zijn aandelen te accepteren in het belang van de onderneming en werknemers.
Rez

Favoriet vak: Perspectives on Law van het Global Law curriculum. Een filosofisch vak met elke week wisselende onderwerpen die vaak erg actueel zijn en veel stof tot nadenken geven. Het vak is intensief, maar zeker de moeite waard en er is veel ruimte voor eigen invulling.
Xander

Wetboek: Alle artikelen met betrekking tot de maatschap. Heel weinig tekst in oud Nederlands met veel open normen en zo veel jurisprudentie!
Rez

College: Les krijgen van advocaten die je altijd voorbeelden uit de praktijk geven maakt het studeren en opletten in de klas zo veel makkelijker en leuker. En Tilburg University heeft veel professoren die de moeilijkere leerstukken helder en met veel enthousiasme kunnen uitleggen.
Rez

Vrije tijd:  Ik ga geregeld met vrienden naar concerten toe. Ik luister veel muziek, voornamelijk hip hop en jazz. Ook lees ik graag, hoewel ik er niet altijd tijd voor heb. Als Feyenoorder heb ik daarbovenop het geluk dat Feyenoord het dit jaar vrij aardig doet – tot de coronacrisis, althans.
Xander

Bijbaan: Student-medewerker bij de Onderwijsbalie van Tilburg Law School, waar ik de onderwijscoördinatoren ondersteun.
Xander

Rez Gaff en Xander de Vries studeren aan Tilburg Law School. Rez is in september begonnen met de master Ondernemingsrecht en heeft een bijbaan bij Client Services van Van Lanschot. Ze is van plan deze aan het eind van de zomer afgerond te hebben om daarna de advocatuur in te gaan. Xander rondt momenteel de bachelor Global Law af met daarbij de benodigde vakken voor het civiel effect. Hij is dit jaar student-lid van de Faculteitsraad van TLS.
Hier vind je meer over Xander, Rez en onze andere ambassadeurs.

Wil je ook ambassadeur worden? Klik hier.

(Foto’s Chris van Houts, Geert Snoeijer e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven