‘Werkgeluk’ is voor Catch Legal meer dan ‘een hippe term’

Af en toe doe ik een rondje langs de sites van advocatenkantoren om te zien wie ze zijn, wat ze doen, waarmee ze zich onderscheiden. Catch Legal heeft een heel leuke benadering: ze spreken van Werkgeluk. Hun ‘werken bij’-site heeft zelfs de URL: catchwerkgeluk.nl. Hoe leuk is dat! Daar wilde ik wel meer over weten.

Delen:

Jet de Graaf, directeur van het kantoor, vertelt hoe de term ‘Werkgeluk’ ontstaan is: “Als oprichter van Catch Legal werd ik zes jaar geleden geconfronteerd met de term Werkgeluk. Daar heb je weer zo’n hippe term, dacht ik. Het bleek een nieuwe naam te zijn voor een filosofie die wij op kantoor al langer hanteren. Plezier hebben in je werk en het gevoel krijgen dat je ertoe doet binnen een team is heel belangrijk. Ik zou bijna zeggen: waar doe je het anders voor?! Werkgeluk vormt het fundament van Catch Legal. Dankzij die hippe term ben ik mij bewust geworden van het geven van Werkgeluk en maak ik mijn medewerkers ervan bewust dat zij Werkgeluk moeten ervaren en creëren.”

Ik was benieuwd wat voor soort kantoor Catch Legal is. Het kantoor vertelt onder meer het volgende.

Wat maakt jullie anders dan een advocatenkantoor?
Ons rechtsgebied onderscheidt ons van advocatenkantoren. Voor het adviseren en procederen in het bestuursrecht hoef je namelijk geen advocaat te zijn, in tegenstelling tot andere rechtsgebieden. Ook wij procederen tot aan de hoogste rechters voor onze cliënten. Alle advocaten zijn juristen, maar niet alle juristen zijn advocaten. Wij hebben alleen geen advocaten in dienst; wij zijn een team van juristen. De werkzaamheden op ons kantoor zijn gelijk aan die op een advocatenkantoor.

Zijn jullie dan een detacheringsbureau? Detacheren jullie ook juristen?
Wij vertegenwoordigen naast bedrijven en particulieren ook overheidsorganisaties. Dit kunnen lokale overheden zijn, zoals provincies of gemeenten, maar ook op rijksniveau. Dit doen wij vanaf ons kantoor en in de vorm van externe inhuur, waardoor je mogelijk op locatie van de opdrachtgever komt te werken. ‘Op opdracht zitten’ is een mooie kans voor iedere jurist om waardevolle kennis en nieuwe ervaringen op te doen. Uiteraard ga je alleen op opdracht als we een match zien tussen jou en de potentiële opdrachtgever en jij ook zelf die uitdaging aan wilt gaan. Je zit maximaal 24 uur per week op opdracht, zodat we je niet te vaak hoeven missen op kantoor.

Is er een gezonde werk-privébalans bij jullie?
Een gezonde werk-privébalans staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om voor iedereen een fijne werksfeer te creëren. Daar hoort een gezonde werk-privébalans bij. Voor ons betekent dit: vrijdagmiddagborrels, teamactiviteiten én een jaarlijks weekendtripje met het team. Het betekent voor ons ook: genoeg vrije tijd en geen overwerk. Heb je een deadline of een spoedklus? Dan werk je misschien iets langer door. Maar wel in teamverband! En omdat je niet goed kunt presteren op een lege maag, bestellen we pizza of sushibowls, om samen de klus te klaren.

Ga ik bij jullie werkgeluk vinden?
Dat is helemaal aan jou om te bepalen! Werkgeluk zit volgens ons in de vrijheid om te doen wat je leuk vindt. Vaak ben je goed in wat je leuk vindt – en vind je leuk wat je goed doet. Bij Catch Legal willen we dat stimuleren. Naast de inhoudelijke werkzaamheden mag iedereen meewerken aan projecten: je kunt aansluiten bij een project dat je interessant lijkt of start een nieuw initiatief. Voorbeelden van projecten zijn het opzetten van een samenwerking met een kennispartner, het schrijven van artikelen of werken aan de zichtbaarheid van ons kantoor. Zo zijn wij te zien op evenementen, kennissessies en platforms. Bovendien heeft Catch een jaarlijks actieplan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen waar het gehele team zijn steentje aan bijdraagt. Dit jaarplan heeft inmiddels een belangrijke plaats in onze organisatie gekregen. Kortom, stuk voor stuk initiatieven waarin onze collega’s hun werkgeluk hebben gevonden. Kom jij het zelf ervaren?

Dat klinkt erg verleidelijk. Wie weet…!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven