Op zoek naar medior en junior legal counsels

Delen:

Sophie Ravesteijn

Sophie Ravesteijn: “Het eerste kwartaal van 2023 is voorbij en de juridische arbeidsmarkt is volop in beweging. Het is duidelijk dat organisaties nog steeds op zoek zijn naar medior legal counsels, juristen met drie tot vijf jaar werkervaring, terwijl dit een lastige doelgroep is om te vinden. Daarnaast zien wij dat sinds 2022 steeds meer bedrijven behoefte hebben aan junioren dan voorheen. Door het aannemen van een junior (interim) legal counsel binnen een organisatie kunnen de senior legal counsels zich focussen op hun eigen werkzaamheden. Een junior legal counsel is een mooie toevoeging aan een team om lichtere werkzaamheden op te pakken, zoals corporate housekeeping, standaardcontracten en te helpen bij het inrichten van een contractmanagementsysteem. Sinds 2022 bieden wij bij DPA een Legal Traineeship aan waarmee we de behoefte van zowel opdrachtgevers als de ambitie van jonge juridische talenten kunnen waarborgen.
Het blijft een krappe arbeidsmarkt. Het is de vraag hoe de juridische arbeidsmarkt voor tijdelijke posities zich in 2023 verder zal ontwikkelen.”

Sophie Ravesteijn, DPA Professionals

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Commercial contracting
2 Corporate
3 Banking & Finance

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven