Pieter Baan Centrum Symposium op 16 mei 2022

Het Pieter Baan Centrum heeft op 16 mei het symposium 'Onafhankelijk Onder Druk', 9:30 uur tot 17:30 uur in TivoliVredenburg Utrecht.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Arjan van den Nagel, directeur Pieter Baan Centrum: “Het Pieter Baan Centrum (PBC) heeft een bijzondere plek in de rechtsgang en de samenleving. Nergens anders worden personen achter gesloten deuren dag in dag uit geobserveerd ten behoeve van het pro Justitia-onderzoek. Ons onderzoek ligt geregeld onder een vergrootglas. Geen ander forensisch instituut wordt zo vaak genoemd in de media als wij. Ook voor de politiek en de advocatuur is ons onderzoek een belangrijk stukje van de puzzel. Het bewaken van onze onafhankelijke positie als onderzoeksinstituut is dan ook van groot belang.”

Op het PBC-symposium werpen sprekers uit de advocatuur, media en de politiek, onder leiding van dagvoorzitter Martijn de Greve, hun licht op deze kwestie. “Rechtbankverslaggever Saskia Belleman vertelt over haar ervaring met het PBC als journalist. Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, geeft een lezing over het politieke perspectief op het PBC-onderzoek. Willem Jan Ausma, een van Nederlands bekendste strafpleiters, vertelt hoe er vanuit zijn cliënten naar het PBC en onze pro Justitia-rapportages wordt gekeken.”

Na de lunch zijn er verschillende workshops die meer licht werpen op de kerntaak van het PBC: observeren, beoordelen, rapporteren. “We duiken in de post mortem-analyse, psychopathie bij vrouwen, het culturele delict en nog veel meer. De Britse psycholoog en hoogleraar Adrian Raine sluit het symposium plenair af met een lezing over de meerwaarde van het gebruik van neurobiologische informatie in de forensische context.”

Meer informatie? Klik hier.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top